Universitatea ajuta Penitenciarul

Decanul Floare Chipea şi alţi trei universitari au discutat cu responsabilii din cadrul Penitenciarului
Decanul Floare Chipea şi alţi trei universitari au discutat cu responsabilii din cadrul Penitenciarului
Universitatea Oradea s-a implicat ca partener într-un proiect de reintegrare socială după eliberare.

Penitenciarul Oradea implementează cu partenerii din comunitatea locală Strategia Naţională de Reintegrare a Persoanelor Private de Libertate (SNRPPL). Acest proiect evidenţiază rolul sistemului administraţiei penitenciare în evaluarea permanentă a nevoilor educaţionale, de asistenţă psihologică şi socială ale persoanelor condamnate. În acest sens a fost organizată, la sediul Universităţii Oradea, o întâlnire cu reprezentanţii mediului universitar cu tema SNRPPL pentru perioada 2012 – 2016, unde au fost dezbătute problemele şi nevoile de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

„Viziunea sistemului penitenciar este aceea că trebuie să dobândească statutul de partener social de care comunitatea are nevoie. Având în vedere că persoanele private de libertate aparţin comunităţii, instituţia de detenţie oferă, astfel, un serviciu esenţial pentru societate. Având în vedere faptul că persoanele private de libertate aparţin comunităţii, instituţia de detenţie oferă, astfel, un serviciu esenţial pentru societate. Funcţia educaţională a penitenciarului se evidenţiază ca prioritară şi, dincolo de aspectul umanist al intervenţiilor, contribuie semnificativ la creşterea siguranţei comunitare”, a mai transmis Adrian Bungău, purtător de cuvânt al Penitenciarului Oradea. Proiectul local SNRPPL vizează să cointereseze instituţii de stat şi din comunitate, asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale în demersul reintegrării sociale a persoanelor care au suferit o condamnare.

Caută „sponsori”

Responsabilii de proiect mai doresc să atragă resurse pentru realizarea activităţilor de suport al persoanelor care au săvârşit infracţiuni în vederea adoptării unor modele de viaţă, în conformitate cu normele legale şi de convieţuire socială. „Nu în ultimul rând, proiectul urmăreşte să redefinească şi să reconfigureze colaborările interinstituţionale, în termenii unui continuum de servicii sociale, intervenţii de asistenţă şi consiliere individualizate, sistematice, specifice muncii cu persoanele private de libertate sau cu persoanele care au executat pedepse privative de libertate”, a conchis subcomisarul Adrian Bungău.

C.H.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !