Universitatea are nevoie de titulari

ORADEA – Universitatea din Oradea are un număr total de 2.400 de posturi didactice, dar numărul de titulari este de 1.280 la nivel de instituţie.

În vederea acreditării programelor de studiu, ponderea cadrelor didactice titulare trebuie să fie de minim 50% din care cel puţin 20% să fie conferenţiari şi profesori, dar pentru autorizare provizorie nu există un astfel de barem.

„La nivel de Universitate avem ponderea necesară acreditării, dar pe specializări lucrurile nu mai stau la fel. Avem unele specializări cu o pondere mai mare de titulari, dar şi programe de studiu la care avem deficit de titulari”, spune Cornel Antal, rectorul Universităţii din Oradea. Acesta ne-a mai informat că Facultatea de Medicină şi Farmacie este care are cea mai mare pondere de profesori titulari raportat la numărul de studenţi.

Cadrele didactice universitare care vor să devină titulari trebuie să participe la concursurile organizate de Universitate şi să deţină un dosar de activitate destul de consistent. Concursurile se organizează de două ori pe an la începerea fiecărui semestru. Astfel, concursurile de titularizare se desfăşoară între 1 octombrie- 15 noiembrie, în semestrul I, şi 1 martie- 15 aprilie, în semestrul al doilea.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !