Universitatea de vest Timisoara are acum un Centru de Comunicare cu Alumni

De M. Hoster
Centrul de Comunicare cu Alumni
Centrul de Comunicare cu Alumni
Absolvenţii Universităţii de Vest Timişoara vor putea discuta într-un cadru adecvat în cadrul instituţiei ale cărei cursuri universitare le-au absolvit. Miercuri, în cadrul UVT a fost lansat Centrul de Comunicare cu Alumni din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara (UVT).

Evenimentul face parte din proiectul intitulat „Consolidarea relaţiei alumni-mediul universitar” în care Universitatea de Vest din Timişoara este implicată în calitate de partener. Proiectul reuneşte în parteneriat Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, trei universităţi de prestigiu din ţară – Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, mai multe societăţi comerciale, respectiv Uniunea Naţională a Studenţilor din România.

„Lansarea centrului este un prilej de bilanţ al activităţilor desfăşurate cu succes până acum prin proiect şi al planurilor pentru etapele care vor urma. Proiectul se adresează deopotrivă studenţilor, cadrelor didactice din managementul universităţilor, cadrelor didactice implicate în comisiile de asigurare a calităţii în învăţământul superior şi în dezvoltarea programelor de studii şi persoanelor din mediul de afaceri, din domenii de activitate conexe domeniilor pentru care sunt pregătiţi studenţii universităţilor partenere. După lansarea de la Timişoara va urma lansarea centrului de comunicare cu alumni de la Iaşi şi, apoi, Cluj-Napoca”, a declarat la lansarea oficială a centrului, Ioana Alina Sandu, manager de proiect.

Cei care au realizat acest proiect au avut ca obiectiv principal creşterea gradului de comunicare între mediul universitar şi mediul economic (angajatori) în vederea promovării ofertei educaţionale, a îmbunătăţirii serviciilor oferite de sistemul de învăţământ şi corelării cererii pieţei muncii cu oferta educaţională universitară. În cadrul lansării, participanţii sunt invitaţi să viziteze centrul, să consulte platforma funcţională în cadrul centrului, centrul urmând a fi deschis pentru toţi cei interesaţi. Acţiunea de lansare urmează unor serii de cercetări de piaţă, formări şi diferite evenimente derulate atât în universitate cât şi la angajatori.

„De-a lungul acestui proiect am organizat la Timişoara focus-grupuri la care au participat atât cadre didactice, studenţi, cât şi reprezentanţi ai companiilor angajatoare pentru a asculta şi a ne concentra pe principalele nevoi ale mediului de afaceri şi ale studenţilor. Am organizat evenimente de tip Open Day la companii importante din Timişoara, precum Pasmatex, Continental Automotive România, prezentări de bune practici şi alte acţiuni de comunicare între mediul universitar şi alumni. Toate aceste activităţi vor deveni permanente prin centrul de comunicare cu alumni, care se lansează astăzi în cadrul universităţii noastre”, a declarat Petru Ştefea, lider partener UVT.

„Managementul comunicării cu alumni pentru instituţiile de învăţământ superior din România” se înscrie pe axa prioritară 1 – “Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi societăţii bazate pe cunoaştere”, în Domeniul major de intervenţie 1.2 – „Calitate în învăţământul superior” şi are o durată de derulare de 30 de luni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !