Universitatea din Oradea, restructurata

Reactualizat la:
Universitatea din Oradea, restructurata
Universitatea din Oradea ar putea intra într-un amplu proces de restructurare.

,,Restructurarea Universităţii este necesară nu de dragul restructurării. Am încercat acest lucru încă de la începutul mandatului meu, dar atunci Senatul de la Universitatea Oradea nu a fost de acord. Dacă atunci Senatul a respins această idee, acum ea este necesară, atât pentru că noua Lege a Educaţiei cere acest lucru, dar şi pentru că este o recomandare pe care ne-a făcut-o Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS)’’, a spus rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal.

Acesta a precizat că pentru ca restructurarea să fie posibilă s-a realizat un proiect. Proiectul a fost realizat de către două comisii. Proiectul prevede condiţiile şi termenele procesului de restructurare şi poate fi urmărit pe site-ul universităţii. Acesta va fi supus dezbaterii în Senat. Abia după ce proiectul va fi aprobat, se vor şti care sunt condiţiile de restructurare. Şi acestea din urmă vor fi supuse votului Senatului Universităţii.

În acest proces de restructurare, catedrele facultăţilor vor deveni departamente.

,,Prin restructurare, toate catedrele din acelaşi domeniu, dar de la facultăţi diferite, se vor uni.

De exemplu, în loc să existe catedre de chimie la mai multe facutăţi, va exista un singur departament de chimie în Universitate. Probabil se vor restructura şi facultăţile. Dar nu se va desfiinţa niciun program de studiu, nicio facultate’’, asigură rectorul Antal.

Potrivit rectorului departamentele vor fi arondate facultăţilor care deţin şcoli doctorale ori celor care au un punctaj maxim în activitatea de cercetare din domeniul respectiv. Până la noi alegeri şeful de departament va conduce şi catedra care are cel mai mare număr de cadre didactice.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !