Universitatea Oradea acordă 55 de burse ocazionale

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Universitatea Oradea acordă 55 de burse ocazionale
55 de studenţi de la facultăţile din Universitatea din Oradea vor beneficia de burse ocazionale.

Universitatea din Oradea a dat publicităţii rezultatele selecţiei burselor ocazionale acordate tinerilor pentru semestrul I din anul universitar 2015-2016.

Două categorii de burse ocazionale au fost acordate de instituţia de învăţământ superior orădeană: pentru rezultate deosebite obţinute la diverse manifestări ştiinţifice, cultural-artistice şi sportive şi burse sociale pentru îmbrăcăminte. În cazul primei categorii de bursă, comisia de selecţie a ţinut cont de rezultatele obţinute de studenţi la manifestări ştiinţifice, la cele cultural-artistice şi sportive, iar în final au ales 25 de studenţi cărora să le acorde. Valoarea acestei burse este de 450 de lei/student. Majoritatea solicitanţilor provin de la facultăţile de Protecţia Mediului şi Medicină şi Farmacie.

„Rezultatele ştiinţifice, cultural-artistice şi sportive trebuie să fie aferente semestrului în care se acordă bursa. Bursa se poate acorda aceluiaşi student de două ori în decursul unui an universitar”, a explicat prorectorul Simona Trip, preşedintele comisiei de selecţie.

Simona Trip, preşedintele comisiei de selecţie Simona Trip, preşedintele comisiei de selecţie ©

Burse sociale pentru îmbrăcăminte

Cel de-al doilea tip de burse, în cuantum de 300 de lei, vine în sprijinul studenţilor cu o situaţie materială modestă. În total, au fost alocate 30 de burse sociale. Cele mai multe solicitări pentru bursele sociale au venit de la Facultatea de Medicină şi Farmacie.

Comisia de artibuire a burselor pe universitate a fost prezidată de prorectorul responsabil cu managementul serviciilor studenţeşti şi sociale, prof. univ. dr. Simona Trip.

„Datorită faptului că semestrul anterior s-au acordat doar 20 de burse de ajutor social ocazional pentru îmbrăcăminte, cinci burse s-au repartizat în acest semestru, numărul lor ajungând astfe la 30”, a spus Simona Trip.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !