Universitatea Oradea, locul II la tehnologii moderne

7Comentarii
Universitatea Oradea, locul II la tehnologii moderne
Profesorii de la IMT au luat locul II pentru lucrările prezentate la una dintre cele mai bine cotate conferinţe.

Universitatea din Oradea, prin profesorii Traian Buidoş, Mircea-Petre Ursu, Mihai-Dan Groza şi Iulian Stănăşel, a fost clasată pe locul II la cea de a XIV-a Conferinţă Internaţională „Modtech 2010” care a avut loc în perioada 20-22 mai, la Slănic-Moldova. Conferinţa Modern Technologies, Quality and Innovation a fost organizată de Asociaţia Profesională în Tehnologii Moderne de Fabricaţie „Modtech” din Iaşi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi, Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău şi Institutul de Ştiinţe Tehnice al Academiei Sârbe de Ştiinţe şi Arte ITS SASA (Belgrad).

Şase premii

„La ediţia din acest an au fost prezentate în jur de 200 de lucrări cu autori şi co-autori din 18 ţări (România, Serbia, Ucraina, Elveţia, SUA, Coreea, Germania, China, Italia, Spania, Austria etc.). Universitatea din Oradea a participat cu cinci lucrări. La această conferinţă, instituţia noastră a fost reprezentată de Traian Buidoş şi Mircea-Petru Ursu, de la Catedra de TCM din cadrul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică”, a informat Olimpia Popoviciu, purtătorul de cuvânt al Universităţii din Oradea.

Lucrările conferinţei s-au desfăşurat pe două secţiuni: „Juniori” şi „Seniori”.

Echipa orădeană a prezentat două lucrări: „Sisteme CAD/CAM utilizate la proiectarea şi realizarea electrozilor” (semnată de Traian Buidoş, Iulian Stănăşel şi Mihai-Dan Groza) şi „Aplicaţii ale microundelor pentru recondiţionarea obiectelor de patrimoniu” (autori Mircea-Petru Ursu şi Traian Buidoş).

„Din cele 200 de lucrări, doar şase au fost premiate, trei la fiecare secţiune. La secţiunea seniori, premiul I a fost acordat unei lucrări realizate de un colectiv din Republica Moldova, premiul II a fost acordat lucrării profesorilor noştri Traian Buidoş, Iulian Stănăşel şi Mihai-Dan Groza, iar premiul III a fost acordat unei lucrări realizate de un colectiv de la Universitatea «Politehnica» din Timişoara”, a mai spus Olimpia Popoviciu.

Crina Dobocan7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor