Universitatea Politehnica si Universitatea de Vest reprezinta Timisoara in topul Europei si Asiei Centrale

De Marcel Hoster
Universitatea Politehnica si Universitatea de Vest reprezinta Timisoara in topul Europei si Asiei Centrale
© Tion: Universitatea Politehnica si Universitatea de Vest reprezinta Timisoara in topul Europei si Asiei Centrale
Două dintre cele patru universităţi timişorene au fost incluse în topul celor mai bune instituţii de învăţământ superior în dezvoltare din Europa şi Asia Centrală. Cel mai bine stă Universitatea de Vest, pe locul 71, în timp ce Universitatea Politehnica e pe 121 din 251 de universități clasificate.

Mediul universitar timişorean e în topul instituţiilor de învăţământ superior aflate în curs de dezvoltare. E drept, nici aici între primele clasate. Două dintre universităţile din oraşul de pe Bega au intrat în acest clasament, UVT şi UPT, în timp ce Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară nu au fost clasificate.

România este prezentă în top prin intermediul a 16 universităţi, inclusiv cele două timişorene. Dacă la nivel naţional UVT e pe locul patru, iar în topul internaţional pe 71, UPT e pe opt la nivel naţional, respectiv pe 121 la nivel general.

Topul este întocmit de compania Quacquarelli Symonds (QS). În realizarea clasamentului din acest an au fost luate în considerare aproximativ 70.000 de răspunsuri ale membrilor comunității academice internaționale, cu privire la cele mai bune instituții de învățământ superior în zona de cercetare și mai mult de 30.000 de răspunsuri ale angajatorilor din lume, cu privire la universitățile care produc cei mai buni profesioniști. Pentru obținerea acestor informații au fost folosite cele două studii anuale ale QS: Global Academic Survey și Global Employer Survey. De asemenea, au fost evaluate rezultatele obținute de instituții prin activitatea de cercetare științifică, în ultimii cinci ani (perioada 2011-2015), utilizând date din Scopus. Au fost evaluate doar instituțiile care au generat mai mult de 150 de lucrări științifice în ultimii cinci ani. Indicatorii de performanță utilizați în această clasificare s-au referit la reputația academică – 30%, reputație angajatori – 20%, raport studenți/facultate – 15%, raport lucrări/facultate – 10%, impact web – 10%, cadre didactice cu doctorat – 5%, raport citări/lucrări – 5%, cadre didactice internaționale – 5%, studenți internaționali – 5%.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !