Universitatea, săpată de concurenţă?

3Comentarii
ORADEA  – Zvonurile lansate de presa centrală, conform cărora calificativul „grad limitat de încredere”, acordat de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământ (ARACIS) Universităţii din Oradea ar putea atrage după sine desfiinţarea instituţiei sunt complet nefondate, a fost concluzia conferinţei de presă susţinute ieri de rectorul Cornel Antal şi câţiva colaboratori de-ai săi.

Rectorul a recunoscut existenţa deficienţelor semnalate în raportul de evaluare ARACIS (dotarea necorespunzătoare a laboratoarelor, un număr insuficient de profesori cu grade didactice înalte, spaţii de cazare insuficiente etc.), însă a accentuat că acestea nu pot avea ca şi consecinţă închiderea Universităţii. „Deficienţele nu sunt sub pragul acceptabil de funcţionare”, a afirmat rectorul, punctând că dintre cele 120 de specializări din ciclul de studii universitare de licenţă, 62 sunt acreditate, iar 58 au autorizaţie provizorie de funcţionare.

Rectorul a insinuat că în pofida deficienţelor, calificativul foarte slab nu se justifică, datorându-se maşinaţiunilor „«prietenilor» din jurul nostru care nu văd cu ochi buni că le luăm studenţii”.

Zoltan Pengo3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor