UNPR se alătură „Grupului celor 50”

De Veronica Bursaşiu
UNPR se alătură „Grupului celor 50”
Cer alte măsuri decât suprataxarea economiei pentru a echilibra bugetul de stat.

Uniunea Națională a Patronatului Român susține demersul celor 50 de profesori universitari de economie din cadrul facultăților de profil din Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și București, de a propune: retragerea de urgență a OG 114; găsirea rapidă de alte soluții decât suprataxarea economiei pentru echilibrarea bugetului de stat prin revizuirea cheltuielilor publice și a veniturilor publice necesare, astfel încât să fie evitate noi taxe aplicate mediului de afaceri din România; identificarea corectă a problemelor din sectorul financiar-bancar românesc prin realizarea unor studii și analize academice bazate pe date și informații reale și corecte.

Utilitatea consolidării demersurilor rezidă atât din creșterea forței de influență a partenerilor economici, cât și din interesul comun al acestora. „Concret, asociațiile patronale, dar și antreprenorii individuali, au nevoie de un mediu economic stabil, măcar pe termen mediu, care să nu fie bulversat într-o componentă atât de importantă precum creditarea bancară. UNPR poate contribui semnificativ la identificarea corectă a problemelor din industria financiară, completând astfel studiile și analizele academice propuse de Grupul celor 50.

UNPR are capacitatea reală de a atrage în dezbaterea publică comunitatea economică, în sensul aducerii la dialog a partenerilor de business, respectiv finanțatori, asociații antreprenoriale, consumatori și chiar normatori legislativi”, spune Ioan Lucian, preşedintele UNPR.

UNPR își propune susținerea tuturor celor care, preocupați fiind de dezvoltarea mediului de afaceri românesc într-un climat prietenos, cu întreg portofoliul de asociații profesionale și organizații patronale din cele 18 județe în care proiectul de coagulare a mișcării patronale și a corpurilor profesionale din România, din județe către Capitală, a prins viață.

„Actualul demers este consecința firească a necesității de susținere a intereselor antreprenoriale care, în mod direct sau indirect, suportă consecințele OG 114, fie că vorbim despre reducerea volumului creditării și creșterea costului acesteia, fie despre faptul că statul, ca principal beneficiar al creditării, va pune presiune pe creșterea taxării afacerilor în cazul în care creditorii săi bancari vor proceda la creșterea dobânzilor”, a precizat Ioan Lucian.

Ce vrea UNPR?

– Atragerea în dezbaterea publică pentru găsirea de soluții a tuturor specialiștilor din instituțiile-cheie (BNR, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Consiliul Concurenței), a asociațiilor patronale, a asociațiilor de consumatori de bunuri și servicii etc.;

– Inițierea de dezbateri pentru discutarea soluțiilor propuse și găsirea celor mai bune variante, cu impact maxim pentru dezvoltarea durabilă a României;

– Adoptarea de urgență a unei strategii pe termen mediu și lung de dezvoltare a sistemului financiar-bancar din România, de întărire a concurenței între piețele financiar-monetare, de dezvoltare a pieței de capital, de dezvoltare a sectorului IFN;

– Întărirea independenței instituțiilor de reglementare a sistemului financiar-bancar din România și limitarea intervențiilor politice în politica monetară și financiară a României.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !