Untul Joiana strica la sanatate

2Comentarii
Untul Joiana strica la sanatate
Produse alimentare expirate, cu parametri calitativi neconformi si cu elemente de identificare si caracterizare incomplete. Cam aceasta este marfa pe care consumatorii bihoreni o plãtesc cu bani buni, în magazinele din judet.

OJPC Bihor a efectuat sãptãmâna trecutã 78 de actiuni de control si a aplicat 32 de sanctiuni contraventionale. Au fost descoperite produse improprii consumului uman, precum untul Joiana care avea o încãrcãturã microbiologicã depãsitã.

Comercializarea acestuia a fost opritã definitiv, valoarea mãrfii ridicându-se la 3.855 RON. Nici în ceea ce priveste produsele nealimentare lucrurile nu stau asa cum ar trebui. A fost scos definitiv de la vânzare uleiul de motor marca Hexol / Valdy tip SAE 15W40, în valoare totalã de 4.956 RON. Calitatea acestuia era în neconformitate majorã cu standardele prevãzute de lege.

Bani restituiti

„Amenzile aplicate au variat între 300 si 2000 RON, în functie de gravitatea abaterilor constatate, suma totalã cifrându-se la 12.800 RON”, se specificã în comunicatul semnat de Cristiana Bigan, director executiv la OJPC Bihor.

Produsele cu deficiente depistate sãptãmâna trecutã au depãsit valoarea de 25.600 RON. Potrivit informatiilor furnizate de OJPC, cele mai multe plângeri vizeazã produsele nealimentare, în special telefoanele mobile si acumulatorii pentru masini, precum si prestãrile de servicii (montare anvelope, montare repartitoare, etc).

În ceea ce priveste reclamatiile referitoare la produsele alimentare, pe lista neagrã sunt dulciurile si carnea. Celor 12 reclamanti ale cãror cazuri au fost solutionate li s-a restituit contravaloarea produselor neconforme, în total de 600 RON.

Claudia Curta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor