Unu din 40 primeşte locuinţă

Unu din 40 primeşte locuinţă
Deva – În judeţul Hunedoara la 40 de cereri pentru locuinţe sociale este aprobată doar una. Mii de cereri pentru locuinţe sociale zac în birourile primăriilor din judeţ. Între localităţile care au repartizat cele mai multe adăposturi solicitanţilor se numără municipiile Hunedoara şi Deva.

Pentru 2006, la Hunedoara au solicitat locuinţe nu mai puţin de 230 de cereri. „Cea mai mare parte a solicitanţilor locuiesc în blocul C2 din strada Bălcescu. Blocul trebuie reabilitat şi la asta se lucrează acum.

Avem repartizate până în acest moment 1200 de apartamente cu chirie la cei aflaţi în dificultate. 48 de familii vor primi în martie 2007 locuinţe în noul bloc ANL care se construieşte pe Mihai Viteazul, după finalizarea anchetelor sociale”, declară Mircea Diaconu, purtător de cuvânt la Primăria Hunedoara.

La Hunedoara şi Deva cererile pentru locuinţe sunt de 20 de ori mai mari decât posibilitatea primăriilor de a le asigura.„În 2007 se vor da în folosinţă 100 de apartamente ANL însă doar o parte din cei 231 de solicitanţi vor primi casă”, afirmă Angela Guran, consilier în cadrul Primăriei Deva.

Între categoriile de persoane care pot beneficia de locuinţe sociale se numără: tineri căsătoriţi cu vârsta de până la 35 ani; tineri proveniţi din instituţii de ocrotire socială care au împlinit 18 ani; invalizi de gradul I şi II; persoane handicapate; pensionari; veterani şi văduve de război; beneficiari ai Legilor nr. 416/2001, 116/2002; ai Legii 42/1990 republicată; beneficiari ai Decretului Lege nr.118/1990 republicată; evacuaţi sau cu notificări în baza Legii 10/2001, şi care se încadrează în prevederile prezentului Regulament şi alte categorii considerate cazuri sociale

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase