Unul din cinci elevi, exmatriculat dupa primul semestru

5Comentarii
Unul din cinci elevi, exmatriculat dupa primul semestru
La nivelul tarii, aproape 20% din doua milioane de elevi, inscrisi la inceputul anului scolar, au fost exmatriculati. Cea mai dramatica situatie este in Bucuresti: 1.147 de elevi, adica unul din cinci elevi, sunt exmatriculati dupa semestrul I.

Dupa primul semestru al actualului an scolar, invatamantul preuniversitar din Romania se confrunta cu cel mai mare numar de elevi exmatriculati din ultimii 16 ani. Dupa cum ne asteptam, Ministerul Educatiei da vina pe profesori si pe inspectoratele scolare care nu respecta regulamentele de functionare a unitatilor scolare.


Dupa o statistica a Ministerului Educatiei, tinuta in mare secret, la finele primului semestru din actualul an scolar, in invatamantul preuniversitar se inregistreaza la nivelul tarii o proportie de 20%, dintr-un numar de peste doua milioane de elevi inscrisi in clasele I-XIII, la 15 septembrie 2006, care a fost exmatriculata din invatamantul de stat.

Cea mai jalnica situatie se afla in Bucuresti unde Inspectoratul Scolar al municipiului a anuntat un total de 1.147 de elevi exmatriculati dupa primul semestru de scoala recent incheiat. Dintre cei care frecventeaza invatamantul de zi, cei mai multi exmatriculati sunt elevii de liceu, 445 la numar, dupa care urmeaza cei din invatamantul profesional, cu numai 198 de exmatriculati.

La fel de ingrijoratoare este statistica privind notele de la purtare: 3.229 elevi de liceu au primit note sub 7,00, la fel, alti 2.460 din invatamantul profesional si 201, din cel primar. Practic, daca la sfarsitul anului scolar media generala a acestora la purtare va fi sub 7,00, vom asista la un val de peste 5.000 de exmatriculati numai in scolile si liceele din Bucuresti.


„Toata lumea vine si intreaba la minister ce este de facut. Direct raspunzatori de aceasta situatie generala sunt inspectoratele scolare, directorii unitatilor de invatamant si cadrele didactice, care trebuie sa aplice corect toate regulamentele si actele normative privind organizarea si functionarea unitatilor de invatamant“, ne-a declarat secretarul de stat cu invatamantul preuniversitar, Dumitru Matei. Principalele cauze ale exmatricularii sunt, in opinia demnitarului, proasta frecventa de la ore si situatia sociala familiara a elevului.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor