UPU gata de inaugurare

ORADEA – În prezent se fac ultimele aranjamente, însă în mare parte, Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea e gata.

Managerul spitalului, ec. Emil Popovici Muţ promite că la finele acestei luni va avea loc inaugurarea noului UPU. Pacienţii vor avea de acum înainte un spaţiu destinat urgenţelor amenajat la standarde de înaltă clasă. Parterul Staţionarului I a fost astfel compartimentat încât fiecare urgenţă să fie selectată în funcţie de gradul de gravitate. „Pacientul pătrunde într-o zonă de triaj, unde se află şi un birou de recepţie. Aici bolnavul este înregistrat şi este preluat de către un asistent medical. Practic în acest loc se iau primele informaţii medicale şi se selectează cazurile în funcţie de nivelul de prioritate, fiind coordonate apoi către o anumită încăpere”, ne lămureşte dr. Hadrian Borcea, medic şef UPU. Apoi urmează camera de reanimare, unde au prioritate urgenţele de gradul I, apoi zona de tratamente imediate, cea a urgenţelor minore şi zona de supraveghere unde pacientul poate petrece până la şase ore. Mai există un compartiment de imagistică unde se află un aparat de radiologie mobil cât şi un EKG. „Pentru pacienţii cu traumatisme simple există şi o cameră de ortopedie. A mai fost amenajat apoi un depozit destinat medicamentaţiei curente cât şi pentru anumite situaţii de urgenţă, anumite evenimente majore”, adaugă dr. Borcea. Dotarea UPU cu aparatură ultramodernă a fost asigurată din timp, printr-un program al Băncii Mondiale, întreaga valoare a acesteia ridicându-se la suma de 500.000 de euro.

Două intrări

Pentru a ajunge în UPU există două căi de acces. Una pentru pacienţii care vin singuri, adică o intrare pietonală. În acest sens a fost amenajată o rampă până la nivelul curţii. Cea de-a doua cale de acces va asigura intrarea ambulanţelor direct până la uşile glisante ale UPU, astfel încât targa să fie uşor de manevrat.

Lucrările de amenajare efectivă a UPU au început în a doua jumătate a anului trecut. Valoarea totală a acestora se ridică la aproximativ 14 miliarde de lei vechi.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !