Urgenţe stomatologice gratuite

6Comentarii
Urgenţe stomatologice gratuite
După mai bine de zece ani, s-a redeschis un centru de urgenţe gratuite stomatologice de stat. Imagini

La parterul Policlinicii nr. 1, situată pe str. Louis Pasteur, s-a deschis marţi la prânz centrul permanent de urgenţe stomatologice gratuite. Compartimentul aparţine de Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Oradea, a fost deschis prin investiţie de la Ministerul Sănătăţii şi va fi susţinut financiar din bugetul UPU. „Bugetul UPU pe 2009 a inclus şi serviciile stomatologice de urgenţă şi sperăm ca şi anul viitor să putem să procedăm la fel”, a declarat dr. Hadrian Borcea, medicul-şef UPU – SMURD Bihor.

La acest centru au acces zi şi noapte toţi bihorenii cu urgenţe stomatolgice, dar aici nu se efectuează tratamente sau alte servicii medicale stomatologice, atenţionează managerul spitalului. dr. Florin Bodog.

Medici

La Centrul de urgenţe stomatologice gratuite deschis 24 din 24 de ore vor lucra, ca şi angajaţi, medicii Raluca Iutcov şi Ioana Scrobotă, iar gărzile vor fi asigurate de doctorii Radu Casian, Doina Popescu, Călin Crăciun, Rareş Borza şi Cristina Vasilescu.

La Centrul de urgenţe stomatologice se poate suna prin centrala telefonică a Policlinicii (0259.437750), dar pacienţii nu vor intra pe bază de programări, avertizează doctorii.

De peste 10 ani de zile, la Oradea nu mai funcţionează niciun centru medical pentru asigurarea urgenţelor de stomatologice non-stop, după ce policlinicile de profil (de pe str. M. Kogălniceanu şi str. Săvineşti) nu au mai fost finanţate de Casa de Asigurări de Sănătate Bihor.

La Spitalul Dr. Gavril Curteanu s-a început de peste un an construirea unui centru similar de urgenţestomatologice non-stop, gratuite, dar încă spaţiul de la poarta spitalului nu e amenajat. Şi la Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea s-a deschis recent un centru de stomatologie care ar dori să ofere servicii medicale stomatologice gratuite sau cu un minim de plată persoanelor fără posibilităţi materiale.

Otilia Şandor6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor