Urgentele sunt pregatite pentru iarna

2Comentarii
Urgentele sunt pregatite pentru iarna
La Urgenţele de la Judeţean se fac angajări de cadre medicale. Urmează Ambulanţa Bihor.

Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul Judetean Oradea e pregătită să rezolve şi multiplele solicitări medicale specifice iernii. Şeful UPU, dr. Hadrian Borcea, a relatat că deja în august a început organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor libere de asistent şi medic.
Recent, la concursul organizat în spital pentru asistenţi, au participat 78 de candidaţi pe 11 posturi şi doar două dintre acestea nu au rămas ocupate.

Dr. Borcea a relatat că pentru UPU au fost puse în joc din cele 11 posturi opt locuri de asistent, dintre care şapte au fost ocupate după concurs. Pentru a face faţă numărului mare de solicitări, la UPU ar fi nevoie de angajarea a încă circa 20 de asistenţi şi circa 17 medici (12 medici fiind acum angajaţi UPU).

Dr. Borcea a informat că primele cazuri medicale datorate frigului au şi apărut la UPU (degerături şi hipotermii) şi spune că personalul medical de aici e pregătit chiar mai bine ca iarna trecută să rezolve cazurile urgente ce apar din cauza frigului. De altfel, dr. Borcea a sesizat că numărul cazurilor medicale începe să se stabilizeze.

Şi la Ambulanţă

Şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă va fi rezolvat cât de cât deficitul de personal medical. Din cauza numărului mic de cadre medicale, a crescut îngrijorător numărul de ore suplimentare efectuat de personalul medical angajat. Deblocarea de posturi promisă de Ministerul Sănătăţii ar urma să înceapă în luna decembrie prin concursuri pentru ocuparea posturilor de medici şi asistenţi. Managerul Ambulanţei Bihor, dr. Daniela Petrişor, a informat că la ora actuală lucrează în jur de 40 de medici şi aproximativ 120 de asistenţi în toate staţiile şi substaţiile din judeţ. Ambulanţa Bihor ar mai avea nevoie de 12 asistenţi, dar Ministerul Sănătăţii a aprobat deblocarea doar a unui singur post. Medici ar mai trebui încă 10 pentru ca cei angajaţi să poată să renunţe la orele suplimentare şi să îşi ia concedii.

O.Ş.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor