Uriaşul de Oradea

6Comentarii
Uriaşul de Oradea
ORADEA – Una dintre atracţiile expoziţiei organizate de Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici „Nufărul” din Oradea în 17 şi 18 februarie au fost cei 72 de iepuri din 12 rase consacrate.

La aceştia s-au adăugat peste 300 de porumbei şi 71 de găini.  Cea de-a zecea expoziţie organizată Asociaţia „Nufărul” a avut loc la Casa de Cultură a Municipiului Oradea. Potrivit organizatorilor, expoziţia a crescut de la an la an, atât cantitativ, cât şi calitativ. „La ediţia jubiliară am reuşit să punem în faţa vizitatorilor un stand nou, cu 71 de găini din 12 rase consacrate. De asemenea, numărul iepurilor s-a dublat faţă de anul trecut”, ne-a informat Viorel Soare, preşedintele asociaţiei. În cadrul expoziţiei, păsările şi animalele prezente sunt evaluate de către arbitri acreditaţi. Se dau punctaje şi, în baza unor reguli, se acordă titluri de campion pe rase. „Astfel, crescătorii îşi dau seama unde mai trebuie lucrat pentru a avea exponate de calitate”, a precizat Soare.

 

Hobby

 

Participanţii la expoziţie spun că se ocupă cu creşterea animalelor şi păsărilor din pasiune, şi nu aşteaptă neapărat să iasă un câştig din munca lor. Dacă iese, în cele din urmă, înseamnă că munca şi dragostea pentru păsări şi animale le-a fost răsplătită. Crescătorii de porumbei şi iepuri orădeni au intrat mai devreme în UE, prin contactele pe care le-au avut cu crescătorii din Europa. „De un an suntem membri ai Uniunii Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici din Europa. Fiind mai aproape de graniţa cu UE, am luat contact mai demult cu ei. Am fost la ei la târguri şi expoziţii. Au venit ei la noi. Am adus păsări şi iepuri de calitate de la ei, şi acest lucru se vede prin animalele şi păsările pe care le avem”, a declarat preşedintele asociaţiei.

 

Realizări

Dintre cei 308 porumbei expuşi, asociaţia se mândreşte cu rasa creată la Oradea „Carunculatul de Oradea”. Nu trebuie uitate realizările pe linie de iepuri. „Asociaţia din Oradea este cunoscută în toată ţara prin calitatea iepurilor pe care îi avem. Fiind la graniţa cu UE, am avut şansa de a achiziţiona iepuri de calitate din Europa”, a specificat Gheorghe Costa, reprezentantul asociaţiei pe linie de iepuri. Acesta a adăugat că rasa de iepuri Uriaş Gri German crescută la Oradea este foarte căutată atât în ţară, cât şi în străinătate. „Uriaşul Gri German de Oradea este apreciat de arbitri ca fiind unul dintre cei mai buni iepuri de acest fel din ţară”, a subliniat Costa. Astfel, copiii şi părinţii care au vizitat expoziţia au avut ce vedea.

Dan Birta6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor