Urmărit în cazul comisarului şef Brîndaş

De Cristian Horgoș
Cazul comisarului şef Brîndaş face „victime colaterale”
Cazul comisarului şef Brîndaş face „victime colaterale”
DNA Oradea cercetează un om de afaceri bănuit că ar fi avertizat evazionişti din partea ofiţerului de poliţie.

Un om de afaceri stabilit în Oradea, este cercetat de procurorii anticorupţie în dosarul care îl vizează pe comisarul şef de poliţie Brîndaş Ioan, fost adjunct al IPJ Bihor. Astfel, anchetatorii îl bănuiesc pe Andronache Răzvan Mihai că ar fi transmis din partea ofiţerului de poliţie avertizări către suspecţi de evaziune cum că urmează a fi percheziţionaţi.

Reţelele în cauză sunt cea coordonată de orădeanca Gyorgy Monika respectiv cea în care e implicat numele orădeanului Szentgyorgyi Lajos, iubitul unei dintre surorile trupei Cheeky Girls.

„La data de 14 noiembrie s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Andronache Răzvan Mihai, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la folosirea în orice mod direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite şi complicitate la favorizarea infractorului. Învinuitului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile”, ne-a transmis Biroul de Presă al DNA.

După uzanţă, comunicatorii DNA reiterează că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penală reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Victimă în alt dosar

Numele lui Andronache Răzvan Mihai a mai fost vehiculat de presa băcăuană ca prezumtivă victimă în cazul privatizării combinatului chimic Sofert SA (AMURCO), controlat acum de miliardarul Ioan Niculae prin Interagro.

Astfel, în 2006, au fost arestaţi un jurist, un fost şef al Biroului „Combaterea Corupţiei” din Poliţia Bacău şi oficialul AVAS – Dan Dimitrie Hauca, prins de procurorii DNA în flagrant de luare de mită în cuantum de 50.000 de euro.

Denunţul a venit dinspre reprezentanţii firmei ELDO Import Export srl, ofertantă la licitarea Sofert SA.

Ancheta a prilejuit însă dezvăluiri de presă potrivit cărora Hora Domnica, reprezentant al Eldo Import Export srl, a apelat la un finanţator fiindcă nu avea bani pentru garanţia la licitaţie. Astfel, SC Golles Turism & Gastronomie srl din Oradea a acoperit indirect garanţia de participare la licitaţie. În schimb, pe 4 septembrie 2006, Hora Domnica a cedat către SC Golles Turism & Gastronomie SRL Oradea 60% din capitalul social al firmei Eldo iar administrator a devenit Andronache Răzvan Mihai.

Chiar şi aşa, Hora Domnica a încercat să recupereze în nume propriu garanţia de 17 miliarde de lei vechi, depusă de SC Golles Turism & Gastronomie.

Dealtfel, Andronache a intentat, în 2008, ca reprezentat al SC Golles Turism & Gastronomie srl, o acţiune pe rolul Tribunalului Bihor împotriva Domnicăi Hora. Însă instanţa a respins cererea ca fiind tardivă.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !