Urmăriţi peste tot de reclame

1Comentariu
Urmăriţi peste tot de reclame
Orădenii de rând, clienţi ai regiei locale de transport în comun, nu vor scăpa de bombardamentul publicitar nici măcar în mijloacele de transport în comun. Recent, prin tramvaie au început să apară monitoare care difuzează imagini din Oradea, cursul valutar şi reclame.

„Am introdus sistemul acesta în urma unei oferte primite de la o firmă orădeană, Radar Electronics Oradea. Ei oferă lunar regiei 70 de euro pentru fiecare monitor din tramvai. Au montat sistemul în cinci tramvaie până acum şi mai urmează 15. Avem contract pentru trei ani, pentru 20 de monitoare”, spune Ioan Purge, director economic al OTL.

Monitoarele rămân proprietatea firmei, care are şi datoria de a le întreţine. „Programele” difuzate au ca obiect mai ales anunţurile publicitare, dar în pauzele de reclamă pe ecrane vor rula şi informaţii şi îndemnuri utile pentru cetăţeni. Unele de genul că este indicat să-şi vadă de buzunare, să nu dea bani cerşetorilor şi alte aspecte legate de transportul în comun”, spune directorul.

Noi pretendenţi

La scurt timp după apariţia acestui sistem media în tramvaiele orădene, o altă firmă şi-a manifestat interesul pentru un contact cu OTL-ul pe aceeaşi temă. Numai că în loc să organizeze o licitaţie, conducerea regiei va negocia direct cu aceasta termenii viitorului contract cu pretendenta.

Aceasta este Alien, firma care a furnizat OTL-ului şi contestatele compostoare moderne care, datorită modului în care funcţionează, au dat naştere la nenumărate nemulţumiri în rândul călătorilor amendaţi pe nedrept. „Doresc să monteze monitoare de acest fel în alte câteva tramvaie, la acelaşi preţ ca şi cei de la cealaltă firmă. Le-am făcut o ofertă şi aşteptăm răspunsul lor. Suntem în tratative cu ei”, spune Ioan Purge.

De altfel, „bătălia” media din mijloacele de transport din Oradea vizează în principal tramvaiele, autobuzele nefiind foarte atractive. „Sunt interesaţi de mijloacele de transport care circulă în Centru, pentru că au foarte mulţi călători, mult mai mulţi faţă de autobuze”, apreciază Purge.

Cristina Ghilea1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor