Urmează controale la Zoo

13Comentarii
Urmează controale la Zoo
ORADEA - Mâine expiră termenul pentru îndeplinirea planului de conformare al Grădinii Zoologice. „România şi-a asumat obligaţia implementării totale a cerinţelor cuprinse în Directiva referitoare la deţinerea animalelor sălbatice în grădini zoologice, până la data aderării.

Autorizaţia de mediu cu program de conformare pentru Grădina Zoologică din Oradea, emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor, expiră în data de 22 iunie. Până la această dată trebuie realizate toate măsurile cuprinse în programul de conformare”, ne-a comunicat consilierul principal al APM, FeliciaEnache.

Cu toate că APM a informat responsabilii în legătură cu necesitatea realizării acestor măsuri în urmă cu doi ani, banii de la bugetul local au ajuns peste tot, mai puţin la Zoo. În aceste condiţii, se pare că numai o minune mai poate salva animăluţele de la Zoo. Iar minunea aşteptată de orădeni nu s-a îndeplinit nici atunci când agenţia de publicitate Utopium a lansat o campanie pro-bono pentru Zoo, deoarece acţiunea a fost abandonată în scurt timp.

Rămânem fără Zoo?
Chiar dacă administratorul Grădinii Zoologice, Viorel Aştilean, ne asigura în urmă cu două săptămâni că parcul nu va fi închis, reprezentanţii APM sunt de altă părere. „Specialiştii vor efectua un control la Grădina Zoologică în perioada 25 – 29 iunie, pentru a verifica stadiul lucrărilor. Dacă se constată nerealizarea planului de conformare, APM va emite decizia de suspendare a autorizaţiei de mediu. În acest caz, Grădina Zoologică îşi încetează activitatea cu publicul, iar animalele vor fi distribuite altor grădini zoologice din ţară sau în alte locaţii special amenajate”, ne-a comunicat Felicia Enache.
Pe de altă parte, Viorel Aştilean pare convins că pedeapsa europeană pentru lipsa condiţiilor în parcurile zoo este amenda, şi nu sistarea activităţii. „Acum funcţionăm după Legea grădinilor zoologice din Europa, şi treburile stau altfel. Nu mai merge cu asemenea poveşti, despre închidere sau mutare, ci se vor da sancţiuni! Consiliul Local a avut obligaţia de a ne asigura banii pentru modernizare şi nu a făcut-o”, susţinea acesta, în urmă cu două săptămâni.

Monica Mateiu13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor