Urmează scumpirea creşei

De Cristina Ghilea
3Comentarii
Urmează scumpirea creşei
După calculele DASO, costul mediu de îngrijire a copiilor în creşele orădene s-a scumpit faţă de anul trecut, de la 1.185 la 1.427 de lei.

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea le propune consilierilor locali să aprobe costul mediu lunar de întreţinere a copilului în creşă, la nivelul 1.427 de lei. Anul trecut, costul mediu a fost de 1.185 de lei.

„Având în vedere că în anul 2018 numărul mediu zilnic de copii care au frecventat creşa a fost de 395 copii, costul mediu zilnic pentru un copil în creşă se calculează raportând cheltuielile curente la numărul mediu zilnic de copii şi la numărul de zile lucrătoare din anul 2018, respectiv 222 zile, rezultând un cost mediu de 87,95 de lei/zi/copil prezent şi un cost mediu lunar de întreţinere în cuantum de 1.427 de lei/copil”, se arată în raportul de specialitate care fundamentează proiectul de hotărâre propus a fi votat.

Conform legii, familia plăteşte maximum 20% din acest cost, pentru un copil, pentru cazul în care venitul mediu brut lunar al părinţilor depăşeşte 700 de lei. Dacă familia are doi sau mai mulţi copii, va plăti 10% din costul mediu pentru fiecare copil. Familiile care au sub 700 de lei venit plătesc 10% din cost pentru un copil, respectiv 5% pentru fiecare dintre copii, dacă au doi sau mai mulţi.

Astfel, părinţii orădeni au de achitat, în cazul venitului mai mare, în jur de 14 lei pe ziua de creşă. Spre comparaţie, Clujul a adoptat la începutul anului valoarea contribuţiei părinţilor pentru îngriirea în creşă, stabilită la maximum 5,15 lei/zi, conform site-ului creseclujnapoca.ro.

Taguri: , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor