Urmează tratamente fito-sanitare și contra insectelor deranjante

1Comentariu
Urmează tratamente fito-sanitare și contra insectelor deranjante
În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort, precum țânțari sau muște în faza de adult și larve, Primăria anunță că în perioada 8 – 12 august se face a patra activitate de dezinsecție în zonele publice, spațiile verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului Oradea, executată prin tratament la sol.

Toxicitatea redusă a insecticidelor Vectobac WG – substanță activă Bacillus, utilizate pentru combaterea larvelor de țânțari, și K’othrine Profi EC 250 – substanță activă delthametrin, pentru combaterea țânțarilor adulți, nu dăunează sănătații oamenilor și animalelor.

În același interval se va executa și etapa a III-a din activitatea de tratamente fitosanitare la arbori și arbuști din scuaruri, aliniamente stradale, malul cursurilor de apă și zonele verzi din cvartalele de locuit, precum și tratamente fitosanitare pentru combaterea larvei miniere „Cameraria Ohridella” la frunzele castanilor situați pe domeniul public.

Toxicitatea redusă a substanțelor folosite – Dimilin 48 SC, TOPSIN 70 WDG, Nissorun 10 WP și/sau alte produse specifice, avizate de Ministerul Agriculturii – nu dăunează sănătății oamenilor și animalelor.

Deși toxicitatea substanțelor folosite nu este periculoasă pentru oameni, Municipalitatea recomandă populației să evite contactul insecticidului cu ochii.

În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru perioada imediat următoare.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor