Urnele se deschid în câteva minute

Reactualizat la:
Urnele se deschid în câteva minute
BUCUREŞTI – Pentru prima dată, românii sunt chemaţi la urne să se pronunţe asupra demiterii din funcţie a unui şef de stat. Românii decid astăzi dacă vor sau nu alt preşedinte în locul lui Traian Băsescu.

Până la deschiderea secţiilor de votare a mai rămas o oră.

La Circul de Stat din Capitală, acolo unde a fost amenajat Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti, agitaţia a început, ieri dimineţă, odată cu distribuirea materialelor către cele 1220 de secţii de vot din Capitală.

Secţiile de votare au fost numerotate, iar primele urne au fost deja instalate. Ieri, buletinele de vot au fost transportate la secţiile de votare, sub pază strictă, iar în jurul orei 18, poliţiştii şi jandarmii au început paza secţiilor.

Reprezentanţii Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, care coordonează activitatea organizării referendumului din 19 mai, susţin că prefecţii şi subprefecţii au fost instruiţi, listele electorale permanente au fost reactualizate, secţiile de votare – numerotate, iar buletinele de vot – imprimate.

În România există 17.294 de secţii de votare, s-au imprimat peste 20 de milioane de buletine de vot, au fost realizate şi timbrele autocolante, iar ştampilele sunt pregătite.

Ministerul Afacerilor Externe a deschis 159 de secţii de votare pentru românii de peste graniţe. De asemenea, cei 1.600 de militari din zonele de conflict pot vota în nouă secţii.

Peste 50.000 de cadre ale Ministerului de Interne sunt implicate în organizarea referendumului pe teritoriul României. 37.000 dintre ele vor asigura măsurile de ordine publică.

La nivel naţional, toată această activitate va fi coordonată de secretarul de stat şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică. La nivel teritorial, responsabilitatea le revine prefecţilor.

Astăzi, sarcina forţelor de ordine este şi mai grea. Trebuie să prevină producerea eventualelor incidente, iar la finalul procesului de exprimare a sufragiului, să transporte documentele cu rezultatul votării la Birourile Electorale, unde vor fi numărate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase