Urologul, un bun diagnostician

Emil Mitranovici
Emil Mitranovici
Deva – Peste 80% din pacienţii care apelează la un specialist urolog suferă de adenom de prostată. Numărul pacienţilor care apelează la un specialist urolog este în continuă creştere şi asta ca urmare a apariţiei tratamentelor endoscopice, consideră specialiştii hunedoreni.

„Numărul bolnavilor este în creştere, fiind probabil atraşi de operaţiile endoscopice, mai puţin agresive, dar şi de medicaţia de ultimă generaţie. Cele mai bune rezultate în urma tratamentului medicamentos se remarcă în special la bolnavii care au probleme cu prostata. Tratamente precum nefroliptatomia aplicabilă şi fragmentarea pietrelor cu ultrasunete sunt însă posibile doar în marile centre universitare”, declară dr. Emil Mitranovici, specialist urolog în cadrul Spitalului Judeţean Deva.

UE în Urologie
Chiar dacă intrarea în UE bate la uşă, specialiştii urologi pot fi consideraţi deja de standarde europene.

„Unul dintre motivele pentru care considerăm asta este posibilitatea tratamentelor patologiei urologice prin metode endoscopice care se realizează şi la Deva ca oriunde în lume. La fel de greu ne este şi nouă în cazurile în care avem boli asociate – cardiopatie ischemică, diabet, insuficienţă renală – care prezintă un anumit grad de dificultate în echilibrarea bolnavului sub tratament chirurgical. Însă, cu o bună colaborare cu specialiştii cardiologi, anestezişti şi nefrologi, putem depăşi situaţiile considerate de risc”, mai spune dr. Mitranovici.

În urologie, diagnosticul este cel mai important. Dacă se cunoaşte exact denumirea bolii, indicaţiile chirurgicale şi posibilitatea rezolvării acestora, pacientul poate beneficia de un tratament eficient. În acest sens, dr. Emil Mitranovici este apreciat de pacienţii săi ca un excelent diagnostician.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase