Uși deschise pentru cetățeni la Curtea de Apel Oradea

De Oana Farcas
Reactualizat la:
Uși deschise pentru cetățeni la Curtea de Apel Oradea
Curtea de Apel Oradea îşi deschide porţile, marți, pentru toţi cei interesaţi de modalitatea de funcţionare a justiţiei civile de zi cu zi.

Pe 25 octombrie, la Curtea de Apel Oradea se sărbătorește „Ziua Europeană a Justiţiei Civile”, eveniment care urmăreşte crearea unei activități simbolice, pentru a reaminti că justiţia este în primul rând un serviciu pentru cetăţeni care le dă dreptul de a-şi rezolva disputele private şi de a-şi afirma drepturile.

Evenimentul are ca scop consolidarea relaţiei de încredere între cei care înfăptuiesc actul de justiţie şi beneficiarii acestuia, Justiţia fiind, cu precădere, un serviciu pentru cetăţeni. Scopul celebrării acestei zile este acela de a apropia justiţia de cetăţeni, de a-i ajuta să fie mai informaţi despre drepturile lor şi despre modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi.

Celebrată anual în ultima parte a lunii octombrie în statele europene interesate, Ziua Europeană a Justiţiei Civile are menirea de a apropia justiţia civilă de cetăţeni, reprezentând astfel o oportunitate, pentru sistemele judiciare, de a-şi face cunoscută activitatea, cu plusurile şi minusurile ei şi un bun prilej pentru cetăţenii Europei de a se informa asupra felului în care funcţionează organele judiciare şi a modului cum se desfăşoară procedurile judiciare. În România, evenimentul a luat forma unei manifestări anuale de tipul „Uși deschise”, prin invitarea cetăţenilor la sediile instanţelor şi parchetelor, precum şi la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

„Accesul în instituţie va fi permis în grupuri de câte 15 persoane, pe baza documentelor de identitate, urmând a fi vizitate încăperile care au relevanţă pentru activitatea instituţiei, cu explicarea, pentru cei interesaţi, a circuitului dosarelor şi etapelor procesuale până la soluţionarea unei cauze”, informează procurorul general, Aurel Mascaș.

Persoanele interesate de modul de funcţionare a sistemului judiciar sunt așteptate la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, marți, între orele 10:00-13:00.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !