Utilajele RER au deszăpezit toată noaptea

De Costel Demian
Reactualizat la:
5Comentarii
Utilajele RER au deszăpezit toată noaptea
Ninsoarea căzută miercuri în Oradea a scos cele 12 utilaje RER pe străzile din municipiu.

S-a acționat în ordinea urgenţelor: I, II, III şi parţial urgenţa IV. Urgenţa I reprezintă toate arterele principale, căile mijloacelor de transport în comun, intrările şi ieşirile din oraş; urgenţa a II-a o reprezintă căile de legătură dintre cartiere, urgenţa a III-a – toate străzile asfaltate din oraş şi urgenţa a IV-a – toate străzile neasfaltate din municipiu.

„Având în vedere scăderea temperaturii şi faptul că a îngheţat, în cursul nopţii am reluat din nou urgenţa I. În acest moment echipele RER lucrează la curăţarea trotuarelor, pe intervenţiile care se impun datorită condiţiilor speciale şi la ceea ce a mai rămas de rezolvat din urgenţa IV şi chiar pe urgenţa II şi III, unde intervenţia se impune a doua oară. Până în acest moment s-au împrăştiat 387 tone de sare şi 19 tone clorură de calciu”, a declarat Ionel Ban, director de producţie RER.

Acesta mai precizează că Piața Unirii și zona pietonală a fost deja curățată manual de echipajele RER.

Și cetățenii au obligații

Cetățenii care nu curăță trotuarele aferente imobilelor sunt pasibili de amenzi.

„În conformitate cu prevederile Hotărârii de Consiliul Local nr. 720 din 2016, art. 16, 17 şi la art. 18, cetăţenii municipiului Oradea au următoarele obligaţii: să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele aferente imobilelor care fac parte din asociaţie; să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuare din dreptul spaţiilor deţinute cu orice titlu, în care îşi desfăşoară activitatea sau pe care le folosesc în alte scopuri; să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuare din dreptul imobilelor în care locuiesc sau pe care le folosesc în alte scopuri”, transmite municipalitatea.

Amenzile pentru nerespectarea prevederilor de mai sus sunt cuprinse între 1.000 și 2.500 lei.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor