Utilizatorii pot păstra numerele de telefon

Utilizatorii pot păstra numerele de telefon
Clienţii operatorilor de telecomunicaţii vor avea posibilitatea, din 21 octombrie, să solicite renunţarea la serviciile unei companii în favoarea alteia păstrându-şi numărul de telefon.

Acest lucru va permite abonaţilor să aleagă oferta cea mai avantajoasă sau potrivită cu necesităţile acestora şi va stimula concurenţa între furnizorii de servicii de comunicaţii.
În momentul în care un utilizator renunţă la serviciile de telefonie oferite de un furnizor (furnizor donor) în favoarea altui furnizor (furnizor acceptor), utilizatorul nu va fi facturat de către furnizorul donor pentru portarea numărului, furnizorul acceptor suportând costurile determinate de portarea numărului. Furnizorul acceptor este cel care decide dacă va transfera utilizatorului o parte din aceste costuri.


Pentru informarea corectă a utilizatorilor cu privire la procesul de portare a numerelor, companiile de telefonie vor oferi informaţii gratuit prin serviciul de relaţii cu clienţii şi au obligaţia de a transmite gratuit în scris, la cerere, de a publica pe pagina proprie de Internet şi de a afişa sau pune la dispoziţie la oficiile comerciale cererea de portare. De asemenea, având în vedere că numerele nu vor mai putea fi asociate unei anumite reţele, companiile de telefonie au obligaţia de a asigura informarea utilizatorilor cu privire la reţeaua în care se află şi tarifele percepute pentru apelurile către numărul respectiv.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !