Va fi internet gratuit in Oradea

De Călin Corpaş
16Comentarii
RDS a pus semnal pe malurile Crişului
RDS a pus semnal pe malurile Crişului
În Oradea vor funcţiona 50 de hotspot-uri, de unde internetul va putea fi accesat gratuit în spaţiu public, prin wi-fi.

E vorba despre un proiect accesat de Primăria Oradea împreună cu organizaţia non-profit INFO PARK IT din Debreţin. Proiectul are în vedere crearea de asemenea „hotspot” atât în Oradea, cât şi în Debreţin, în oraşul maghiar urmând să existe semnal wi-fi în 55 de amplasamente pe spaţiul public. La finalul celor 12 luni de implementare, pe lângă stabilirea de WiFi şi puncte de acces internet gratuite în cele două oraşe, 110 persoane vor trebui să fi fost deja instruite cu privire la utilizarea internetului, în cadrul a cinci sesiuni de pregătire.

Proiect RO-HU

Proiectul va fi finanţat prin fondurile de cooperare transfrontalieră România-Ungaria 2007-2013. Valoarea proiectului este de 233.592,76 euro, din care finanţare nerambursabilă de 225.583,61 euro.

Municipalitatea transmite că în momentul de faţă este în pregătire procedura de achiziţie publică privind prestarea serviciilor şi furnizarea echipamentelor în vederea realizării celor 50 de puncte hotspot WiFi. Prestatorul de servicii va trebui să identifice locațiile de instalare a punctelor de acces wireless, va realiza infrastructura de furnizare a internetului wireless, va furniza serviciile de internet în locațiile stabilite împreună cu autoritatea contractantă, va întocmi documentațiile necesare obținerii avizelor conform Certificatului de Urbanism şi va asigura garanția și întreținerea întreg sistemului pe o perioadă de cinci ani.

Acum câţiva ani, RCS&RDS a instalat semnal internet wireless pe malurile Crişului Repede, în zona centrală a Oradiei.

Sinagoga, gradina, piata, drum prin RO-HU

 

 

Taguri: , ,


16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor