Va promova solutii pentru agricultori

Va promova solutii pentru agricultori
Recent , la sediul Uniunii Democratice a Cehilor şi Slovacilor din România din Valea Cerului a avut loc o întâlnire a domnului deputat Adrian- Miroslav Merka, cu agricultorii şi producătorii agricoli din zonele Marghita, Suplacu de Barcău, Balc, Derna, Tăuteu, Şinteu, Marca.

În timpul discuţiilor s-au ridicat problemele importante cu care se confruntă agricultura românească în acest moment. „Participanţii la întâlnire au menţionat lipsa de sprijin din partea statului pentru producătorii agricoli români, întâzierile mari cu care se plătesc subventiile, în special cele acordate pentru agricultura ecologică şi pentru unitatea de suprafaţă, precum şi comunicarea defectuoasă existentă între agricultori şi instituţiile statului.

De asemenea, cu ocazia acestei întâlniri, au fost abordate şi alte subiecte de interes printre care necesitatea de a se debloca urgent proiectele cu finanţare europeană şi nevoia de a se investi mai mult în pregătirea tinerilor”, spune deputatul Adrian Merka.

O altă problemă ridicată de mai mulţi participanţi la dezbatere a vizat situaţia juridică a terenurilor, multe dintre suprafeţe neavând încă o formă juridică de proprietate, ele fiind atestate doar în Registrul Agricol din cadrul primăriilor.

Întâlnirea organizată de deputatul Adrian-Miroslav Merka a avut drept scop identificarea principalelor probleme cu care se confruntă producătorii agricoli şi promovarea, pe cale parlametară, a soluţiilor menite să  asigure un mediu legislativ mai flexibil în acest domeniu, capabil să stimuleze agricultura şi producţia agricolă din România.

V.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !