„Va putea găzdui CE de polo”

„Va putea găzdui CE de polo”
Szakadáti László, director în cadrul Ligii Europene de Natatie (LEN), este omul care are – fara îndoiala – cele mai mari merite în atribuirea organizarii Campionatului European de polo juniori 2006 pentru orasul Oradea.

Oradean de origine, Szakadáti a fost campion national de înot al României si a facut parte din fosta echipa de polo Progresul Oradea. A emigrat în urma cu 16 ani în Ungaria, stabilindu-se apoi la Roma, unde îsi are sediul LEN.


Din nou la Oradea


Szakadáti László a facut recent o vizita la Oradea, pentru a inspecta infrastructura necesara gazduirii competitiei de anul viitor. El a fost primit de primarul Petru Filip, fiind apoi însotit în cadrul vizitei de directorul general al CS Crisul, Ioan Alexandrescu, directorul CSM Oradea, Petrut Dragan, precum si de reprezentantii FR Polo, secretarul general Anatol Grintescu si antrenorul federal Virgil Plesca.

A fost a doua vizita la Oradea, dupa cea facuta în primavara acestui an. Szakadáti László a fost interesat acum de capacitatile de cazare din jurul Bazinului Olimpic, dovedindu-se foarte multumit de hotelurile Continental si Elite, aflate foarte aproape de locul de desfasurare a competitiei.


Multumit de cele vazute


„Am plecat din Oradea în urma cu 16 ani, dar trebuie sa marturisesc ca orasul s-a dezvoltat si transformat în mod spectaculos. În ceea ce priveste Bazinul Olimpic, acesta se ridica la nivelul exigentelor occidentale. Am convingerea ca el va fi o gazda foarte buna pentru Campionatul European de juniori.

Sigur, aici mai trebuie lucrat la infrastructura din jurul bazinului, unde va trebui sa fie construita o tribuna prevazuta cu vestiare, precum si alte sali necesare pentru desfasurarea competitiei. Bazinul propriu-zis ar putea fi acoperit.

Sunt sigur ca oficialitatile locale vor termina în timp util aceste lucrari”, ne-a declarat Szakadáti László. Directorul LEN va reveni la Oradea în luna martie 2006. CE de polo pentru juniori va avea loc în perioada 23-30 iulie 2006.

Gavril Nutiu