Vacanţă activă în Germania

Vacanţă activă în Germania
ORADEA - Începând din 7 ianuarie 2008, studenţii care doresc să muncească în Germania în perioada vacanţei de vară îşi pot depune dosarele la sediul Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti, se spune într-o informaţie de ultimă oră venită de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor.

„Locurile de muncă sunt oferite în special acolo unde alte persoane sunt în concediu, asta înseamnă pe coasta germană, în Bavaria şi în Baden Wurttenberg (Schwarzwald, Bodensee)”, ne-a declarat Daciana Nica, directorul executiv adunct al AJOFM Bihor.

Domenii şi documente

Majoritatea locurilor de muncă sunt în hoteluri şi în gastronomie, în gastronomia de sistem (exemplu McDonalds), în agricultură şi domeniul curăţenie de clădiri. „În hotel şi gastronomie locurile de muncă sunt în servire, în bucătărie, cameristă sau ca persoană care se ocupă de curăţenie. În aceste cazuri sunt necesare cunoştiinţe foarte bune de limbă germană. Avantaj constituie experienţa în hotelărie şi gastronomie”, a specificat Nica.

Studenţii care doresc să fie selecţionaţi pentru un loc de muncă în Germania trebuie să fie înmatriculaţi la o universitate sau facultate de specialitate şi trebuie să aibe foarte bune cunoştinţe de limba germană.

Un dosar complet va conţine două fişe de solicitare (formularele se găsesc accesând site-ul www.arbeitsagentur.de), un certificat de limbă străină (eliberat în urma unei testări de limba germană), un certificat de înmatriculare original (eliberat de facultate care să demonstreze statutul de student) şi două poze actualizate tip paşaport. „Certificatul trebuie să conţină toate informaţiile de pe site-ul www.bihor.anofm.ro”, a precizat Daciana Nica.

Depunerea dosarelor şi susţinerea testării de limba germană, va avea loc în perioada 7 – 21 ianuarie 2008, la sediul AMOFM Bucuresti, str. Spătaru Preda nr. 12, sector 5, Bucureşti, intre orele 9:00 şi 15:00 .

„Informaţii suplimentare pot fi obţinute la sediul AJOFM Bihor, Oradea str.Transilvaniei nr.2 sau la punctele de lucru din Beiuş ,Aleşd , Marghita şi Salonta sau pe pagina de web a AJOFM Bihor”, a încheiat Daciana Nica.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !