Vacanță de vis în Mexic

Reactualizat la:
Vacanță de vis în Mexic
Mexicul e faimos pentru diversitatea geografică tradusă prin lanțuri muntoase, deșert, văi, linie de coastă cu plaje cu nisip alb, Marea Caraibe și Oceanul Pacific, insule cu palmieri, recife de corali și pentru cultura mexicană, care poate fi descoperită prin urmele lăsate de vechile civilizații Maya, Olmec și Azteca, pentru cultura urbană, obiceiurile și tradițiile curioase, magia, dansul, coridele și mariachi care parcă se desprind de tot ce ai mai văzut până acum.

Cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Mexic, indiferent de ce vrei să vizitezi, este între lunile mai și octombrie. Atunci, clima este la o medie perfectă atât pentru zile relaxante la plajă, cât și pentru drumeții în zonele muntoase sau pentru vizite prin oraș.

Mexic e un loc plin de agitație cu festivaluri de tot felul, care celebrează pasiunea și pofta de viață a oamenilor. Un festival care adună o mare de oameni este ”Ziua Morților” (Dia de los Muertos). Este un festival plin de culoare, în care se vizitează cimitirele și se decorează mormintele celor iubiți care au trecut în neființă.

Mâncarea mexicană este foarte bună, proaspătă și sănătoasă. Considerată ţara ardeilor iuţi şi a mâncărurilor picante, Mexic este o adevărată provocare pentru cei pasionaţi de bucătăria internaţională începând cu Burrito cu legume, Quesadilla, Churros şi continuând cu celebra Salata Caesar, Tortillas, Guacamole sau delicioasele clătite mexicane. Băutura națională este tequila bineînțeles dar și cocktail-urile (Marguerita, Mojito, Pina Colada etc.) sunt foarte populare, în special printre turiști.

Capitala, Mexico City sau Ciudad de Mexico, este un oraș modern, cosmopolit, care are foarte multe de oferit călătorului: viață culturală, restaurante excelente, terase, viață de noapte și să nu uităm de celebrii mariachi.

Peninsula Yucatan este cea mai vizitată regiune a țării, o zonă plină de jungle ce ascund situri arheologice, orașe coloniale precum și unele dintre cele mai bune plaje din Mexic. Riviera Maya e una dintre plajele de top ale lumii, cu nisip alb și fin, scăldat de apa de culori ireale. În plus aici se află Chichen Itza, cel mai fascinant sit arheologic din Mexic, considerat una dintre cele 7 minuni noi ale lumii, un loc plin de piramide mayaşe, temple unde se făceau sacrificii şi cenote unde se spune că se sacrificau prinţese.

Descoperă alături de Transilvania Travel Services cele mai atractive destinații pentru vara 2017. Urmărește-ne online în fiecare miercuri!

Transilvania Travel Services SRL
410032,Republicii nr.31,Oradea,Bihor
tel:00.40.259.447.071; 00.40.259.476.975
email:helen@transilvaniatravel.ro – personal
office@transilvaniatravel.ro – ticketing si transport
ibusz@transilvaniatravel.ro – oferte turistice
www.transilvaniatravel.ro

Advertorial!