„Vacanță fără praf”, în județul Bihor

„Vacanță fără praf”, în județul Bihor
În perioada iulie – septembrie vor fi puse în aplicare două proiecte de prevenire a consumului de droguri.

Specialiștii Agenției Naționale Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere (CPECA) Bihor, împreună cu voluntarii Centrului, derulează proiectele de prevenire a consumului de droguri „Vacanță fără praf” și „Vară și sănătate curată”.

Conform ANA, „scopul proiectelor îl constituie familiarizarea participanților, tineri și adulți, cu efectele principalelor categorii de droguri, prevenirea consumului de droguri, a violenței și delincvenței juvenile, prin oferirea de informații care să permită creșterea nivelului de educare și de conștientizare al tinerilor, în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de droguri și a adoptării unor comportamente prosociale.


bhiul2

De asemenea, printre obiectivele specifice ale proiectelor, se numără: formarea unor deprinderi antidrog, antialcool și antitutun, a capacităților de a lua decizii corecte și a abilităților asertive de refuz, promovarea unei vieți sănătoase, disciplinate și cumpătate, precum și oferirea unor alternative de petrecere a timpului liber, prin organizarea de competiții sportive”.

Activități în Bihor

Activitățile proiectelor se desfășoară în taberele Dinamo, Oradea, Șuncuiuș și Bratca, respectiv ștrandurile Ioșia din Oradea, Apollo din stațiunea Băile Felix și Venus din stațiunea Băile 1 Mai.

Derularea celor două proiecte reprezintă un alt pas în efortul Agenției Naționale Antidrog de a informa, educa și conștientiza populația tânără și adultă cu privire la consecințele consumului de droguri asupra vieții individului.

Cele două proiecte vor fi implementate în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Bihor — Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Direcția de Sănătate Publică Bihor și Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bihor, S.C. Administrația Domeniului Public S.A. și S.C. Turism Felix S.A.

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !