Vacanta in siguranta: asigura-ti o zi frumoasa!

De Cristian Horgoș
Poliţiştii CPAC Bihor au „descins” în taberele de la Remeţi şi Şuncuiuş
Poliţiştii CPAC Bihor au „descins” în taberele de la Remeţi şi Şuncuiuş
Copiii aflaţi în taberele bihorene învaţă principalele reguli de autoprotecţie, sub îndrumarea poliţiştilor.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii (CPAC) din cadrul IPJ Bihor, în parteneriat cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea şi cei ai Direcţiei de Tineret şi Sport Bihor desfăşoară, în perioada 15 iulie – 15 august, activităţi de prevenire a criminalităţii, destinate copiilor ce petrec vacanţa în tabere organizate pe raza judeţului Bihor.

„Delincvenţa juvenilă şi prevenirea victimizării minorilor este un segment al criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, având în vedere faptul că tinerii pot cădea cu uşurinţă în capcana infracţionalităţii, mai cu seamă datorită caracteristicile vârstei, teribilismului şi dorinţei de a gusta noul la orice pas. Nu în ultimul rând datorită capacităţii reduse de a sesiza pericolul, pot deveni cu uşurinţă şi victime ai unor infractori”, reaminteşte comisarul Ioana Indrieş din partea CPAC Bihor.

În patru tabere

Activităţile preventive s-au derulat în toate cele patru tabere organizate în Bihor, respectiv taberele din Oradea, Bratca, Şuncuiuş, Remeţi, sub sloganul „Asigură -te să ai o zi frumoasă”

Scopul a fost informarea copiilor şi cadrelor didactice privind măsurile care trebuie adoptate în vederea prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării acestora pe perioada vacanţei de vară.

„Tematica prezentată de poliţişti în cadrul întâlnirilor cu copiii şi cu cadrele didactice, cuprinde aspecte referitoare la grupul de prieteni, prevenirea traficului de persoane, prevenirea unor accidente ce se pot întâmpla în astfel de situaţii, folosirea în siguranţă a internetului, răspunderea penală a minorilor, faptele antisociale săvârşite în mediul şcolar. Prevenirea dispariţiilor de copii a fost o altă temă abordată de poliţiştii de prevenire bihoreni în cadrul întâlnirilor avute”, mai spune comisarul de poliţie Ioana Indrieş.

Totodată, s-au proiectat filme educativ – preventive iar poliţiştii bihoreni au distribuit pliante, broşuri şi alte materiale cu mesaj preventiv şi au organizat concursuri de desene, în scopul formării unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !