Vacanţă păzită de poliţiștii bihoreni

De Otilia Șandor
Vacanţă păzită de poliţiștii bihoreni
Poliţiştii bihoreni păzesc copiii, dar şi turiştii oferindu-le vacanţă în siguranţă printr-o serie de activități de informare și conștientizare, dar și de prevenire a infracțiunilor.

În iulie, dar şi în acest august, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii de proximitate, poliţiştii rutieri, dar şi cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea organizează din iulie încoace, inclusiv în luna în curs o serie de activităţi pentru a proteja copiii aflaţi în vacanţă, dar şi pentru a reduce infracţionalitatea specifică sezonului estival, respectiv furturile de şi din autoturisme, din locuinţe, furturile din buzunare, din genţi şi din locurile de petrecere a timpului liber.

Peste tot

În perioada vacanţei de vară, prin specificul său – deplasarea copiilor în zone de agrement, în mediul rural, petrecerea unei perioade de timp mai mari fără supraveghere, circulaţie mai intensă pe drumurile publice – poate genera o creştere a numărului de minori victime sau autori ai unor infracţiuni. De aceea, poliţiştii bihoreni şi partenerii de program au acţionat în cadrul taberelor organizate în Judeţul Bihor de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor: în taberele din Oradea, Şuncuiuş, Remeţi și Bratca.

4vacanta

Poliţiştii de prevenire şi proximitate bihoreni au acţionat preventiv şi în alte locuri de petrecere a timpului liber (Orăşelul Copiilor, în parcuri, în ştrandurile din staţiunile bihorene Băile Felix şi 1 Mai sau în taberele de zi realizate de diverse organizaţii neguvernamentale).

Informare interactivă

Ca să nu dea impresia copiilor că sunt la şcoală sau la grădiniţă, poliţiştii bihoreni au inclus informarea interactivă a tinerilor, prin proiecţii de filme educativ – preventive, distribuirea de fluturaşi, pliante, broşuri şi alte materiale cu mesaje preventive, jocuri şi concursuri pe diverse teme, toate în scopul formării unui comportament preventiv, subliniind importanţa propriilor atitudini în vederea reducerii riscului de victimizare.

4vacanta2

În discuţiile cu copiii, dar şi cu părinţii şi cadrele didactice din tabere, poliţiştii au atins aspecte referitoare la influenţa grupului de prieteni asupra copiilor, prevenirea traficului de persoane, prevenirea unor accidente, utilizarea Internetului în siguranţă, răspunderea penală a minorilor, dar şi siguranţa bunurilor personale.

Şi cu turişti

În locaţiile cu un aflux mare de public, de la Oradea şi staţiunile bihorene Băile Felix şi 1 Mai, poliţiştii bihoreni au transmis recomandări preventive şi au distribuit materiale preventive pentru informarea şi conştientizarea opiniei publice asupra factorilor favorizanţi victimizării şi a măsurilor preventive ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile din locuinţe, din maşini, din genţi şi din buzunare, alte furturi specifice sezonului estival, precum cele din ştanduri, furturile de biciclete, furturile din camere de hotel şi a infracţiunilor de tâlhărie.

vacanta1

În această lună, poliţiştii bihoreni se vor întâlniri cu orădenii de la Centrele Multifuncţionale pentru persoane de vârsta a treia din Oradea şi în alte locuri intens circulate în sezonul estival, precum parcuri, mall-uri şi ştranduri, cu scopul de a preveni furturile din buzunare, genţi şi din locurile de petrecere a timpului liber, tâlhăriile şi furturile din locuinţe sau din maşini.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !