Vacanța s-a încheiat cu „Școala de vară”

De Alexandru Guiaș
Vacanța s-a încheiat cu „Școala de vară”
Cu o tabără de creație și o săptămână în cadrul „Școlii de vară”, astfel și-au încheiat o parte din elevii bihoreni vacanța.

Inspectoratul Școlar Județean Bihor în parteneriat cu Asociația Femeilor Ortodoxe din Episcopia Oradea, Fundația Consistoria Efrem Beniamin Oradea, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, Liceul de Arte Oradea, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea au organizat cea de a doua ediție a „Școlii de vară”. Programul s-a derulat timp de o săptămână (23-30 august, în intervalul orar 09:00-13:00) la Centrul Ortodox „Vasiliada” din Nufărul care funcționează în cadrul Fundației Consistoria „Efrem Beniamin” Oradea. Trebuie știut faptul că pe lângă o bogată și complexă activitate pe plan social, Fundația Consistoria „Efrem Beniamin” Oradea dezvoltă și programe educațional-culturale adresate copiilor şi tinerilor.

4scoala de vara2

La programul „Școala de vară” au participat 24 de elevi de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Oradea, Liceul Teoretic German „Friederich Schiller” Oradea, Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea de la ciclul primar și gimnazial. În cadrul programului elevii au desfășurat activități atractive care a urmărit asigurarea unei alternative de a petrece timpul liber, dar şi dezvoltarea de competenţe de comunicare, lucru în echipă, competenţe artistice. Profesori de limba şi literatura română, matematică, desen, muzică şi religie au pregătit momente în care elevii au fost actorii principali, toate programele fiind complementare celor dezvoltate în mediul şcolar.

Înaintea „Școlii de vară” elevii au participat la o tabără de creație organizată în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Asociația Filantropia și Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea. Peste 100 de elevi de la ciclul gimnazial și liceal cu rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare au fost în tabăra de la Mănăstirea Izbuc, Poiana Florilor și la Voivozi. Participanții fiind copii înscriși în seria de programe inițiate și implementate de Inspectoratul Școlar Județean Bihor în parteneriat cu instituții și organizații care dezvoltă programe educative care vizează elevi de la toate ciclurile de învățământ din județ și vin în întâmpinarea nevoilor părinților și elevilor.

4scoala de vara30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !