Vacanţă şi muncă în Germania

BUCURESTI – Acţiunea de preselectare a studenţilor solicitanţi de locuri de muncă în Germania, pe perioada vacanţei legale de vară 2007, desfăşurată de Oficiul pentru Migraţia Forţei de Muncă (OMFM), s-a prelungit până pe data de 22 decembrie 2006.

Studenţii vor petrece în Germania o perioadă de cel puţin două luni, cu condiţia să fie înscrişi la o facultate de stat sau acreditată (curs de zi) şi să aibă cunoştinţe foarte bune de limba germană. Vârsta solicitanţilor trebuie să fie cuprinsă între 18 şi 25 de ani. Înscrierile se fac la sediul OMFM din Bucureşti, str. Valter Mărăcineanu nr. 1 – 3, sector 1. Dintre documentele necesare amintim: copie a actului de identitate şi a paşaportului.

Ambele acte trebuie să mai aibă o valabilitate de cel puţin şase luni. Din partea instituţiei de învăţământ este necesară o adeverinţă din care să reiasă anul de studiu al studentului şi tipul de curs pe care-l frecventează, iar dacă este înscris la o facultate particulară să aducă dovada acreditării. Domeniile în care vor activa studenţii sunt gastronomie, hotelier, industrial şi agricol. Trebuie menţionat că Oficiul pentru Migraţia Forţei de Muncă nu percepe nici un fel de comisioane.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase