Vacanţe pe Sighiştel

1Comentariu
Vacanţe pe Sighiştel
Valea Sighiştelului reprezintă o destinaţie de vacanţă preferată de mulţi dintre iubitorii de peripeţii pe munte şi de peisajue carstice unice. Destinaţia este preferată de amatorii de trasee montane pentru că de pe Valea aceasta se poate ajunge uşor, pe jos, în alte destinaţii turistice foarte apreciate.

Printre frumuseţile naturii ce pot fi admirate aici se regăsesc Peştera Corbasca (300 m) cu Lacul de Cristal, frumoase gururi, stalactite, coloane şi mari depozite de montmilch; Peştera Coliboaia (310 m) şi peştera din Dealul Secăturii (1.450 m) care fac parte din acelaşi sistem carstic şi Peştera Măgura (1.885 m) cu galerii labirintice, săli de dimensiuni impresionante şi galerii înguste.

 

Fideli sălbăticiei

Situată aproape de localitatea Câmpani pe DN 76 destinaţia este accesibilă şi cu toate drumul de acces este se pare că turiştii nu sunt deranjaţi şi apreciază tocmai lipsa modernităţii şi se arată mai repede deranjaţi de faptul că localnici din satul Sighiştel au început să renunţe la modul tradiţional de viaţă.

Printre cei care au preferat să îşi petreacă întreaga vacanţă pe Valea Sighiştelului se regăseşte şi familia Bedo din Totkomlos care este una dintre cele mai fidele zonei. „Suntem aici pentru a noua oară în tot atâţi ani şi venim în fiecare an pentru că ne-am îndrăgostit de zonă. E absolut fantastică şi ne place pentru sălbăticia care o arată şi pentru că iubim drumeţiile”, spune Mate unul dintre tinerii membri ai „expediţie” maghiare.

 

Prietenii cu sătenii

Sătenii s-au obişnuit cu prezenţa turiştilor străini sau din România care le vizitează satul şi îmărejurimile, ba mai mult au început să lege prietenii cu cei veniţi în vacanţe. „Eu am prieteni din Dresda de 12 ani care vin în fiecare an în luna august pentru a-şi petrece aici vacanţa”, susţine nea Puiu, proprietarul unuia din magazinele din sat.

Nea Puiu povesteşte că strănii sunt dezamăgiţi că sătenii au cam renunţat la creşterea vitelor şi că numărul acestora a scăzut, dar că apreciază îndeosebi ospitalitatea localnicilor. „Acuma şi oamenii au mai renunţat la vaci, dar în schimb am observat şi noi că e mai curat şi avem grijă să simtă bine pentru că aşa vor reveni. În zonă turismul este o sursă de venit pentru sat şi ar trebui exploatată zone”, crede nea Puiu.

 

Valentin Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor