Vadra si fundul curtii raman in standarde

De Antoniu Mocanu
Vadra si fundul curtii raman in standarde
REȘIȚA – Chiar dacă pare greu de crezut, aceste lucruri sunt valabile pentru cartiere întregi ale capitalei Banatului de Munte.

Despre lucrările de mântuială făcute în numele apei și canalizării, și despre întârzierile lor am tot scris, la fel cum au tot curs și nemulțumirile oamenilor. Însă la acest din urmă capitol ne-a atras atenția situația localităților aparținătoare Reșiței, în special Domanul, unde lucrările au tot fost amânate.

„În Doman, în loc să avanseze lucrările ca să ne curgă în iarna asta apa la robinet, cei care se ocupă de lucrare, repară drumul din urmă. Nu zic că e rău, dar dacă ne gândim că acolo se va mai săpa odată, ca să se branșeze cetățenii la conducta principală de canalizare, nu îi văd rostul. Practic se muncește de două ori în același loc… Deh, ca la noi… Dacă era voință să se facă ceva, aveam și gaze, și asfalt… Așa se tărăgănează“, consemna Cătălin Lovrin într-un comentariu pe o rețea de socializare.

„Proiectul de aducțiune a apei potabile în gospodăriile din cartierul Doman este aproape de finalizare“, nota primarul Ioan Popa pe aceeași rețea de socializare, cu precizarea că, din discuțiile cu constructorii, aceștia i-au transmis asigurări că lucrurile se vor rezolva și că, până la sfârșitul acestei luni, reșițenii din Doman vor fi racordați la sistemul de apă. „Până la punerea în funcțiune a noii instalații, Primăria transportă în zonă apa potabilă de două ori pe zi, iar ca urmare a solicitărilor venite din partea cetățenilor am stabilit suplimentarea graficului de alimentare cu apă cu încă un transport, pentru a acoperi necesarul pentru această perioadă tranzitorie“, preciza edilul.

Și dacă la Doman lucrurile sunt pe cale să se îndrepte, Nicusor Andronie a ridicat problema altei localități aparținătoare: „Domnule primar, știți că și în cartierul Secu nu este apă potabilă, iar apa de la pompele de pe străzi este doar pentru spălat? Iar în această perioadă nici la acele pompe nu mai curge apa. Am o rugăminte, veniți și în acest cartier să vă convingeți. După ultimele ploi, străzile principale arată ca după război“. Alți reșițeni precizau că pompele rămase fără apă sunt o problemă nu doar la Secu, ci și în Cuptoare, soluția rămânând „mult-promisa alimentare cu apă“. Cu un aer ușor pesimist, Jivomir Tovladiat, liderul sindical al UCMR, a ridicat întrebarea: „Secu și Cuptoare mai pot spera la apă și canal, așa cum ar fi normal în secolul XXI?“.

Se pare totuși că, din lista localităților aparținătoare, Moniomul are o poziție privilegiată. Din declarațiile administratorului public Vasile Paul am putut reține faptul că lucrările, programate să înceapă în a doua jumătate a lunii iunie, sunt derulate de o firmă din Constanța care a câștigat licitația organizată în acest sens. „Am speranța că modul în care au început discuțiile, în care ne-am sfătuit, în care au început să se organizeze, va duce la o execuție rapidă și de calitate“, concluziona edilul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !