Vagoanele „marfarului” Iohannis

17Comentarii
Vagoanele „marfarului” Iohannis
Să fim bine înțeleși: președintele țării are toate motivele din lume să arate cartonașe galbene PSD-ului și să le ceară oamenilor lui Dragnea să se ocupe și de guvernarea reală a țării, nu doar de răfuielile din partid.

Însă este la fel de adevărat că, dincolo de faptul că își scoate pieptul ca un cocoș, nici Iohannis însuși nu-i ajută cu nimic pe români, întârziind numirea noilor miniștri de la Dezvoltare și Transporturi, până după 1 Decembrie. Procedând astfel, nu face decât să prelungească vria guvernării, pe spezele țării.

Nu este o întâmplare că Iohannis are probleme tocmai cu aceste două portofolii. În fapt, sunt ministerele ce derulează, de departe, cele mai mari proiecte. Prin urmare, în afară că întârzie, Iohannis nu ajută cu nimic. Cel mai probabil, își va încheia mandatul ca Președinte în Opoziție cu guvernarea. Iohannis nu poate genera miniștri pe care să și-i asume, nici la Dezvoltare, nici la Transporturi. Că îi place, că nu, tot PSD va scrie pe noii miniștri.

Un alt aspect evident se leagă de numele Olguțăi Vasilescu, fostul primar de Craiova, călită la Ministerul Muncii. Iohannis a refuzat-o pe aceasta la guvernare, în locul lui Paul Stănescu – cel remaniat pentru poziția sa dizidentă față de Dragnea. Olguța este unul dintre cei mai contondenți purtători ai doctrinei Dragnea, în PSD.

Iată cum, prin întârzierea numirilor la cele două ministere cruciale, Iohannis joacă, practic, și împotriva județului Bihor. De ce? Pentru că, bunăoară, aici, în Bihor, așteptăm cu înfrigurare semnarea contractului la autostradă, pentru Lotul 3. Patronul Selina se încălzește deja de mai bine de-o lună, răstimp în care Beniamin Rus se arată nerăbdător să treacă la treabă, asigurând pe toată lumea de capacitățile Selina – Trameco. Din păcate, iată că, pe fondul instabilității guvernamentale, Ministerul Transporturilor și CNAIR nu s-au ostenit să iscălească înțelegerea cu Selina – Trameco. Nu e grabă, avem deja autostrăzi doldora… Ca tabloul să fie complet, iată cum Iohannis devine caricatural, băgând la înaintare sărbătorile de Centenar pentru a pierde timpul la Cotroceni.

Între timp, poate Paul Stănescu are niște sarcini de care trebuie să se achite, cât mai ocupă fotoliul la guvernare. Și cum lui Stănescu nu îi văd vreun viitor în PSD, în mandatul Dragnea, trebuie că ițele ce generează comportamentul „marfarului” Iohannis se cer descâlcite cu gândul la permutațiile din „vagoanele” anului electoral ce ne așteaptă.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor