Vagon special pentru biciclete sau schiuri

Vagon special pentru biciclete sau schiuri
© Vagon cu bistro-bar pentru bicicliști FOTO: DIGI24.RO
Vagonul poate fi comandat pentru diferite rute cu cinci zile înainte de efectuarea călătoriei.

Începând cu data de 27 decembrie 2016, CFR Călători a pus în circulație un vagon special dedicat transportului de biciclete sau schiuri. Este vorba despre un proiect-pilot de reamenajare a unui vagon prototip, cu: 20 de locuri pentru biciclete sau schiuri, 20 de locuri pentru călători și cu un spațiu bar-bistro.

Conducerea CFR Călători răspunde astfel solicitărilor comunităților de bicicliști de a folosi ca mijloc de transport trenul. În funcție de felul în care va fi primit acest proiect-pilot și de numărul solicitărilor din perioada următoare, se ia în calcul extinderea lui. Vagonul va putea fi comandat de grupuri care vor să călătorească pe diferite rute cu trenul, transportând în același timp și echipamentul sportiv, în baza unei solicitări trimise pe adresa CFR Călători cu cel puțin cinci zile înainte de efectuarea călătoriei.

„Pe parcursul anului, managementul CFR Călători a avut o serie de întâlniri cu mai multe grupuri și organizații de biciliști, în scopul de a identifica soluții potrivite pentru transportul bicicletelor cu trenul, dar și pentru stabilirea unui circuit de soluționare a cererilor tot mai numeroase pentru grupurile organizate, formate din cel puțin 15 bicicliști”, se spune în comunicatul CFR Călători.

În 2016, CFR Călători a vândut un număr de aproximativ 16 mii de bilete pentru biciclete. Oferta tarifară este flexibilă și va fi calculată pe fiecare solicitare în parte. De exemplu, un bilet dus-întors pentru o bicicletă şi un pasager dintr-un grup de 20 persoane pe ruta Bucureşti – Braşov va costa 60 lei, iar pe ruta Bucureşti – Constanţa va costa 120 lei. În prezent, parcul activ al CFR Călători dispune de 14 vagoane destinate transportului de biciclete, care pot transporta 2-8 biciclete/vagon.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !