Val de lumina pentru copiii plecati

De Otilia Șandor
Lumină pentru îngeraşi
Lumină pentru îngeraşi
Oradea se numără printre cele 22 de oraşe din ţară unde luni seară au fost aprinse între 19:00 – 20:00, candele pentru bebeluşii şi copiii plecaţi de la părinţii lor prea devreme.

Pe Dealul Păcii de la Oradea, mai multe familii îndoliate au adus lumânări pe care le-au aranjat în formă de inimă şi în forma numelui asociaţiei care a organizat evenimentul: EMMA.

Special

Vineri, 12 octombrie anul acesta, de ziua oraşului Oradea, Patricia Vanessa Aktaa trebuia să împlinească opt anişori. Dar o linguriţă de cremeş a trimis-o la spital, unde sfârşitul i-a fost adus mult prea repede „de oamenii mari”. Părinţii ei i-au făcut şi anul acesta un tort cu desene, aşa cum sigur i-ar plăcea micuţei, iar luni seară au mers să aprindă candele în memoria Patriciei şi în memoria tuturor nou-născuţilor şi copiii deveniţi îngeraşi.

Valul de lumină creat prin aprinderea de candele anual în seara de 15 octombrie, de „Ziua Internaţională a Comemorării Bebeluşilor şi a Copiilor” face înconjorul lumii timp de 24 de ore. La ora 19:00 din fiecare ţară aflată în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, şi Europa se aprind lumânări timp de o oră, diferenţa de fus orar făcând posibil menţinerea unui val de lumină preţ de 24 de ore.

Valul de lumină organizat de EMMA s-a aflat în acest an la a treia ediţie. EMMA este o organizaţie creată în 2010, de Bianca Brad şi poartă numele fetiţei ei, decedată.

Sprijinirea părinţilor care au trecut prin tragedia pierderii unei sarcini sau a unui copil datează însă din 1988, când preşedintele SUA de atunci, Ronald Reagan, a declarat luna octombrie drept luna comemorării bebeluşilor şi copiilor decedaţi.

Acum zece ani, tot în Statele Unite ale Americii, un grup de părinţi au propus ca 15 octombrie să fie ziua oficială pentru comemorarea bebeluşilor şi copiilor deveniţi îngeraşi. Propunerea a fost preluată de asociaţii care sprijină părinţii îndoliaţi de pe toate continentele.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !