Valea Cigherului a ieşit în drum

Valea Cigherului a ieşit în drum
Potrivit „bunei tradiţii” stabilite în ultimii ani, Valea Cigherului a ieşit iarăşi din matcă, inundând drumul ce face legătura între Minişel şi Tauţ, centrul de comună.

„Aceleaşi probleme le avem aici de 25 de ani. În fiecare primăvară, când se topesc zăpezile, vin viiturile, iar valea iese din matcă. Debitul de apă e foarte mare, în această zonă întâlnindu-se văile Cigherului, Tilodiei şi Slatinei. Ieri (n.r.- marţi) Valea Cigherului a început să inunde drumul pe o porţiune de 60-70 de metri, apa atingând şi 25-30 de centimetri. Cu toate acestea se poate circula”, ne-a declarat Gheorghe Pleş, primarul comunei Tauţ.

De asemenea, în Minişel au mai fost acoperite de ape aproximativ 10 hectare de teren, toate aflate însă în administrarea Companiei Naţionale Apele Române. „Bine că barajul de la Tauţ este închis şi rezistă bine presiunii apelor, altfel ar fi fost afectate toate localităţile din părţile mai joase”, a mai spus Pleş.

Şi în Almaş au fost acoperite de apă aproximativ 30 de hectare de fâneţe, situate într-o luncă inundabilă. „Apa nu a ajuns pe drmul judeţean ce face legătura dintre Almaş şi Dieci, dar înspre Dieci, avem două poduri tip ochelari care n-au permis apei să se scurgă aşa cum trebuie, astfel, a fost inundată acea porţiune de teren. Trebuie să spun însă, că spre deosebire de alţi ani, gara nu a mai fost inundată”, a afirmat Teodor Avram, primarul din Almaş.

Lucian Şerban0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !