Valer Vancea: „Calitatea meciurilor a crescut în Liga a IV-a”

ORADEA - Apariţia în Liga a IV-a a unor antrenori cu nume, precum Dan Dobai, Florin Farcaş, Kiss Alexandru sau Muzsnay Zsolt, care se alătură celor existenţi, îl fac pe preşedintele AJF Bihor să afirme că nivelul competiţiei este mai ridicat faţă de ultimii ani.

Liga a IV-a este mai puternică decât în sezoanele trecute. Nu va mai fi o echipă care să câştige detaşat, iar calitatea meciurilor între primele şase-şapte echipe este chiar peste nivelul Ligii a IV-a. O primă cauză ar fi că aici activează antrenori cu nume, foşti fotbalişti, care sunt dornici de afirmare. De asemenea, şi suprafeţele de joc încep să arate din ce în ce mai bine, cu excepţia celor de la Dobreşti sau Nucet. Pot să spun că suntem pe un drum ascendent”, afirmă Valer Vancea.

Nemulţumirile preşedintelui vin din Liga a V-a, unde la startul competiţiei erau înscrise 40 de echipe, dar cinci au abandonat şi au dereglat sistemul competiţional. „Au fost surprize neplăcute. Din cauza acestor probleme ne gândim să luăm unele măsuri, probabil o garanţie financiară care să-i facă pe reprezentanţii cluburilor mai responsabili”, susţine Vancea.

Sponsori noi

Ligile a IV-a şi a V-a vor fi sponsorizate de firma de echipament sportiv „Szertar Sport”, care urmează să-şi deschidă în viitorul apropiat o reprezentanţă şi la Oradea. „Colaborarea se va întinde pe doi ani, iar sponsorizarea constă în echipament sportiv cu care echipele de pe podium vor fi premiate la finalul campionatului. În plus, fiecare echipă va primi două mingi de joc în acest tur, iar în retur încă două”, a precizat preşedintele AJF, instituţie care în sezonul trecut a cheltuit circa 13.000 lei pentru fondul de premiere. Vancea a dezvăluit că AJF a primit din partea firmei „Sprint Pharma” susţinătoare de efort pe bază de magneziu, calciu şi zinc, în valoare de 44.000 lei, contactul fiind mijlocit de fostul arbitru Mircea Bărcan. Susţinătoarele urmează să fie împărţite echipelor din Liga a IV-a, Liga a V-a şi campionatele de juniori organizate de AJF.

Depun proiecte

Preşedintele AJF a explicat că tot mai multe primării din judeţ au depus proiecte pentru a primi finanţare din partea Guvernului: „E îmbucurător acest fapt. Primăriile sunt dornice să primească fonduri guvernamentale pentru construirea de terenuri de fotbal. Sperăm ca din cele 500 preconizate la nivel naţional, Bihorul să primească fonduri pentru 7-10 terenuri. Din câte ştiu, primăriile bihorene au depus vreo 30 de proiecte”.

 

Teodor Biris0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase