Valori şi principii europene la Blaga

De Crina Dobocan
Au fost lansate două proiecte Erasmus
Au fost lansate două proiecte Erasmus - © Foto: FAN
Liceul Teoretic „Lucian Blaga” a găzduit, zilele trecute, a doua ediţie a evenimentului „#ErasmusDays 2018”, prin care au fost prezentate valori, principii europene, dar și rezultate și beneficiile proiectelor finanțate prin Programul Erasmus+ 2014 – 2020.

Prin „#ErasmusDays 2018”, acestea au ajuns la publicul larg din peste 200 de ţări din Europa.

Cu acest prilej, la Liceul „Lucian Blaga” au fost lansate două noi proiecte Erasmus+, pentru perioada 2018-2020: „EUropean practical training for IT skills enhacement and career development – EU for IT career” şi „Inclusion by sports” Erasmus+ KA2 (Parteneriate de schimb interșcolar).

„Primul proiect este un proiect Erasmus+ KA1 VET (Mobilitatea elevilor) şi se adresează elevilor de liceu din clasele de informatică. Acesta are ca obiectiv principal de a facilita tranziția de la școală la viața activă a tinerilor aflați în etapa de formare profesională”, a arătat prof. Șandor Traier.

Proiectul se va desfăşura până la finalul lunii august 2019 şi va fi implementat de un consorțiu de trei organizații partenere: Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea, coordonator Centrul European pentru Integrare Socioprofesională ACTA. Beneficiari direcți vor fi 28 de elevi din cele două școli, care vor participa la un stagiu de formare de 10 zile în Portugalia.

„Cel de-al doilea proiect se adresează elevilor de gimnaziu și are ca obiectiv principal combaterea excluziunii sociale, a abandonului școlar și a altor obstacole cu care se confruntă elevii noștri, prin activități sportive și fizice”, a mai spus Șandor Traier.

Proiectul va fi implementat de școli din patru țări partenere: Suedia – coordonator, Turcia, Bulgaria și România. În cadrul lui, în perioada 01.09.2018 – 31.08.2020, câte şase elevi și doi profesori să testeze, pentru o săptămână, serviciile educaționale oferite de școlile din țările partenere.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !