Vals imperial cu papion in Pestera Romanesti

De Simona Popovici Donici
Vals imperial cu papion in Pestera Romanesti
Vals imperial cu papion in Pestera Romanesti
Peste 3.000 de oameni, după cum a estimat Ioan Coriolan Gârboni, preşedintele Fundaţiei Culturale Academice Timişoara, au profitat de ziua superbă de toamnă şi au venit, duminică, la Peştera Româneşti, pentru a asista la unul dintre cele mai frumoase speoconcerte care au avut loc aici în ultimii 28 de ani. Un eveniment aparte, căci l-a avut solist pe violonistul Florin Ionescu- Galaţi, interpret cu o excepţională sensibilitate muzicală şi virtuozitate, iar la pupitrul dirijoral s-a aflat ilustrul său tată, maestrul Ilarion Ionescu-Galaţi.

Concertul a început, conform tradiţiei, cu salutul dedicat fondatorului său, doctorul Constantin Lupu: îndemnaţi de directorul Filarmonicii Banatul, spectatorii au intonat, în cor „aaauuuu”, ca lupii. Frumos alcătuit, programul muzical a cuprins o uvertură de Mozart, cea a operei Nunta lui Figaro, variaţiuni solo pe o temă de G.Tartini- Fr. Kreisler, Melodii lăutăreşti de Sarasate, un dans slav de Dvorak, câteva fragmente din baletul Spărgătorul de nuci de Ceaikovski şi s-a încheiat cu Valsul imperial al lui Johann Strauss.

Cei prezenţi au avut norocul de a fi martorii unor momente istorice, căci maestrul Ilarion Ionescu-Galaţi, care nu a renunţat nici în peşteră la papion şi la eleganţa sa impecabilă, l-a acompaniat cu chitara pe violonistul Florin Ionescu-Galaţi. Mai mult, venerabilul dirijor a cântat el însuşi la vioară, instrument i-a adus de altfel şi gloria primilor ani de carieră muzicală.

Drumul spre şi de la peşteră, prin culorile fermecătoare ale toamnei, a fost „acompaniat” de speologi cu mesaje, informaţii despre zonă şi peşteră şi apeluri la respect faţă de mediul natural, afişate pe copacii de pe traseu.

Foto (c) fotosen.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !