Valtryp se mută în casă nouă la un sfert de veac

22Comentarii
Valtryp se mută în casă nouă la un sfert de veac
Prima companie din România cu capital 100% românesc în domeniul automotive, deschide o nouă fabrică la 25 de ani de activitate, în Parcul Industrial Eurobusiness II Oradea, crescând numărul de angajaţi de la 140 la 600.

Inaugurarea noii fabrici s-a făcut cu mare fast, vineri, 18 octombrie, la ea fiind invitate oficialități locale, șefii de instituții deconcentrare, oameni de afaceri, prieteni și angajații Valtryp.

La început a fost oficiată o slujbă religioasă de către un sobor de nouă preoți, ulterior noua fabrică fiind sfințită de către aceștia sub privirea Preasfinției Sale, Sofronie Drincec, episcopul Oradiei.

După tăierea panglicii inaugurale, invitații au vizitat fabrica, participând apoi la o conferință în care, proprietarul și directorul general Valtryp, Valeriu – Vasile Trip, a vorbit despre istoricul acesteia.

Pentru început, acesta a ținut să precizeze, că el are, de fapt două familii: familia propriu zisă și angajații pe care îi are.

„Nu întâmplător am ales data de 18 octombrie pentru inaugurarea acestei fabrici. În 18 octombrie 1994 am avut primele discuții cu cea mai mare companie de producție automotive, specializarea volane, Petri, astăzi Takata. Acum 25 de ani s-au pus bazele teoretice a înființării acestei companii”, și-a început patronul Valtryp, plin de emoție, cuvântarea.

Valeriu Trip a povestit cum a concesionat terenul noii fabrici, cum a început construcția acesteia, de la sfințirea locului și baterea primului țăruș și cum s-a înălțat acesta, cu jutorul fondurilor europene, rezultând moderna fabrică de azi. „În concepția mea și a familiei mele, nimic nu se poate fără Dumnezeu. Totul se întâmplă numai și numai cu voia și puterea bunului Dumnezeu”, s-a destăinuit proprietarul Valtryp.

Lucrările au început în martie 2018, fiind terminate de către constructorul SC Costa Voc cu aproape șase luni înainte de termen.

Noua fabrică Valtryp se întinde pe o suprafață de 7.000 mp, iar compania îşi va mări numărul de angajaţi, de la 140 în prezent, până la 400-600 de persoane. Recrutarea de personal a început deja, iar la vechiul sediu sunt școlarizate mai multe persoane de către specialiștii din domeniu.

Angajatorul oferă locuri de muncă sigure, având deja contracte semnate pe mai mulţi ani cu colaboratori internaționali din domeniul automotive.

Compania Valtryp facilitează transportul angajaților din afara Oradiei cu mașini proprii și în viitor, copiii acestora vor beneficia de o grădiniță, care urmează să funcționeze în apropierea noii fabrici, astfel încât programele de lucru ale părinților să se sincronizeze cu cele ale micuţilor.

În prezent, în vechiul sediu se produc 1.400 – 1.500 de volane pe zi. În această fabrică nouă se vor produce 3.000 – 3.500 de volane de pe zi.

Clienți renumiți

Valtryp derulează în prezent contracte cu cele mai mari firme de automotive din lume: Takata – Joysone, Autolive, Toyota. Printre mașinile ale căror volane au trecut prin mâinile angajaților Valtryp se regăsesc: Jaguar, Mercedes, Porsche, Audi, Volkswagen, Lancia, Fiat, Ford, Honda, Toyota și Volvo.

Valtryp – lecţie de succes

Compania, înfiinţată în 1995, este prima din ţară cu capital 100% românesc, în domeniul automotive. Valtryp fabrică accesorii şi piese pentru autovehicule printr-un proces de producţie preponderent manual. Activitatea principală este îmbrăcarea volanelor în piele sau lemn și piele, a mânerelor pentru schimbătoare de viteză, a huselor scaunelor și a tapiţeriei auto.

„Calitatea, punctualitatea, preţul bun şi seriozitatea sunt punctele noastre forte. Prin exemplul nostru dorim să încurajăm antreprenorii români, firmele mici şi mijlocii şi să arătăm faptul că şi companiile româneşti, cu unici acţionari, pot reuşi atât pe piaţa internaţională, cât şi pe cea naţională”, a precizat directorul general Valeriu Trip.

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, l-a felicitat pe Valeriu Tryp, spunând că prezența sa la eveniment este un semn de respect pentru prorpietarul acesteia și pentru angajații care lucrează la Valtryp. „Nu o primărie schimbă un oraș sau un guvern o țară, ci firmele din țara respectivă și oamenii din acea comunitate, Prin urmare, atunci când avem o economie puternică și antreprenori care fac lucruri bune, țara se dezvoltă”, a subliniat primarul.

La finalul inaugurării, participanții au fost invitați la o masă festivă, în apropiere, la Armonia Venue.

Advertorial! Hb: 293265

Taguri: ,


22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor