Vânător împuşcat mortal

8Comentarii
Vânător împuşcat mortal
BOROD - Un vânător bihorean a fost împuşcat mortal duminică în timpul unei partide de vânătoare de către unul dintre colegi. Partida de vânătoare a fost organizată pe fondul de vânătoare Borod, de către clubul Aleşd al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Bihor.

În jurul orei 14:30, unul dintre vânători, P.D. (42 ani), din Borod a împuşcat mortal cu arma de vânătoare lisă de calibru 12 mm un alt participant la vânătoare. Victima, Dorel Tunduc, de 39 de ani, din Groşi, era de asemenea membru al clubului aleşdan al AJVPS.                                  

„Din punctul de vedere al Asociaţiei a existat autorizaţie de vânătoare, iar instruirea s-a făcut înaintea vânătorii. Deci din punctul nostru de vedere totul a fost în regulă.

Ţinem legătura cu organele legii pentru că cercetările sunt în curs şi nici noi nu ştim mai multe”, Ioan Silaghi, directorul AJVPS Bihor.

La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă complexă de cercetare, formată din poliţişti ai Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice, Serviciului de Investigaţii Criminale, Criminalistic, ai postul de poliţie Borod împreună cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd.

„Din primele cercetări rezultă că în momentul producerii evenimentului atât victima cât şi autorul efectuau activitatea de gonaci pe un teren acoperit de desiş.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de omor din culpă, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările comiterii faptei”, precizează comisarul Gheorghe Sava, şeful Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul IPJ Bihor.

Precedente grave

Bihorul s-a mai confruntat cu accidente tragice de vânătoare. În vara anului 2000, beiuşanca Romelia T. (20 ani) a murit pe loc după ce i s-a descărcat în piept o armă lăsată dezasigurată între scaunele din faţă ale maşinii cu care se întorcea de la o partida nocturnă (?!) de vânătoare în compania logodnicului, tatălui ei şi a unui prieten.

În acelaşi an, Petru M. din Uileacu de Beiuş a fost împuşcat accidental în piept, umăr, abdomen şi ficat de un partener de braconaj.

Iar în ianuarie 2005, la Balc, un hăitaş a fost rănit grav de un mistreţ în cadrul controversatei partide de vânătoare din iancare s-a soldat cu 185 de mistreţi împuşcaţi de invitaţii lui Ion Ţiriac.

Ovidiu Morcan8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor