Vânătorii bihoreni au pierdut Balcul

Vânătorii bihoreni au pierdut Balcul
Licitatia pentru atribuirea dreptului de gestionare a fondului de vânatoare de la Balc a fost câstigata de Asociatia de Vânatoare Wild Boar, care va plati anual suma de 895 milioane de lei vechi. Jumatate va intra în bugetul statului, iar jumatate le va fi împartita proportional proprietarilor de terenuri din perimetrul fondului.

Suma de pornire a licitatiei, 11,6 milioane de lei vechi, a fost stabilita în conformitate cu cota maxima anuala de vânat: opt cerbi, sase capriori, 30 de mistreti, 50 de fazani, 80 de iepuri si 15 vulpi.
Respectarea cotei de vânat va fi urmarita de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vânatoare Oradea.
Consolare
Imediat dupa licitatie, directorul AJVPS Bihor – unitatea perdanta a licitatiei – ne-a declarat telefonic de la Bucuresti: „Chiar daca Balcul este briliantul fondurilor de vânatoare, pentru noi era disproportionat sa licitam spre un miliard de lei pe an. Ar fi rezultat o povara prea mare pentru fiecare din cei 1.700 de vânatori din Asociatie. Se vede, totusi, de la pretul de pornire si cel de adjudecare ca ne-am dorit fondul. Nu ne ramâne decât sa ne concentram pe cele 37 de fonduri de vânatoare pe care le gestiona.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !