Vandali pe Calea Clujului

Vandali pe Calea Clujului
Persoane necunoscute au vandalizat în noaptea de sâmbata spre duminica mobilierul stradal amplasat în spatiul verde de pe Calea Clujului, în vecinatatea Întreprinderii Electrometal, a anuntat Dan Gherdan, director adjunct al Directiei Tehnice a Primariei, la conferinta de presa de marti.

Vandalii au distrus cinci banci din cele opt, câte sunt amplasate în parculet. Valoarea pagubei se cifreaza la câteva milioane bune, în conditiile în care o banca costa 4,7 milioane lei.


Spatiul verde a fost amenajat în primavara acestui an, valoarea investitiei ridicându-se la 450 milioane de lei. Primaria a monitorizat un timp zona, însa Politia, Jandarmeria si Corpul Gardienilor Publici nu dispune de efective care sa permita supravegherea permanenta a parcurilor din cartierele marginase, afirma Dan Gherdan. Directorul adjunct face apel la populatie pentru a preîntâmpina asemenea fapte.


Viceprimarul Mihai Groza spune ca vandalizarea mobilierului stradal este relativ frecventa si în zone mai centrale ale Oradiei, cu concentratie mare de locuitori.

Pengo Zoltan