Vandana a fost demolată! Firma a concesionat teren de la Primărie pentru extinderea pe verticală

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
26Comentarii
Vandana a fost demolată! Firma a concesionat teren de la Primărie pentru extinderea pe verticală
Firma a concesionat teren în plus de la Primărie, pentru amenajarea căilor de acces şi a spaţiilor de parcare obligatorii.

Clădirea localului Vandana a fost pusă la pământ, urmând ca pe parcela deţinută de firmă şi pe un teren concesionat de la Primărie, alipit de proprietatea Vandana, să fie ridicat un bloc cu 10 nivele, cu restaurant la parter, hotel la următoarele etaje şi apartamente la ultimele nivele.

Planul urbanistic necesar a fost aprobat în Consiliul local anul trecut, proiectul a obţinut, recent, un aviz favorabil în Comisia Municipală de Amenajarea Teritoriului (CMUAT), ne-a spus viceprimarul Mircea Mălan. Acesta a mai confirmat că proiectul prevede amenajarea de locuri de parcare peste numărul de apartamente din imobil.

De altfel, proiectul a primit, în CMUAT, o derogare de la planul urbanistic zonal aprobat în CL. Iniţial acesta prevedea obligativitatea amenajării a 112 locuri de parcare – 70 pentru locuinţe, 5 pentru aparthotel şi 37 pentru local, distribuite 44 la subsolul clădirii şi 68 la sol.

Prin derogare, Vandana a obţinut reducerea locurilor de parcare la 108, dat fiind că a redus şi numărul de apartamente destinate vânzării, propuse în bloc.

Astfel, proiectul prevede amenajarea a 56 de locuri pentru cele 54 de apartamente, 14 pentru locuinţele tip aparthotel de trei stele, în număr de 45 şi 38 pentru restaurant. Acestea sunt structurate astfel: 33 sub clădire şi restul la sol.

Cu teren de la oraş

Noua Vandană va avea, deci, un restaurant la parter, spaţii tip aparthotel de trei stele, la nivelele 1-3 şi apartamente la etajele 4-9. Pe lângă terenul deţinut de societate şi concesionat deja de la Primărie, localul a mai primit în concesiune peste 1000 mp de teren de la oraş, pentru amenajarea locurilor de parcare şi a căilor de acces. Concesiunea se face pe trei ani, după care, locurile de parcare, căile de acces şi spaţiile verzi amenajate ar urma să fie donate Primăriei.

Terenul „deţinut” la momentul iniţial al proiectului era de aproximativ 1400 mp – peste 500 mp aflaţi în proprietatea firmei şi 912 concesionaţi anterior, pentru local, de la Primărie, precizează directorul Administraţiei Domeniului Public, Lucian Popa.26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor